Oficialii CFR-ului regretă "stilul Petrescu": "Acum avem multe ocazii. Din păcate nu le fructificăm"

Oficialii CFR-ului regretă "stilul Petrescu": "Acum avem multe ocazii. Din păcate nu le fructificăm"
| Foto: facebook.com/cfr1907

Președintele formației din Gruia, Cristi Balaj, a comparat diferența de abordare din actuala stagiune față de sezoanele precedente.

CFR Cluj era recunoscută în anii trecuți drept o echipă defensivă, care avea puține ocazii de a marca, însă avea eficiență maximă în fața porții. Acest stil, impus de Dan Petrescu le-a adus "feroviarilor" 5 titluri consecutive.

În actualul sezon, situația s-a schimbat, iar sub comanda lui Andrea Mandorlini, dar și sub cea a lui Adrian Mutu, CFR Cluj este o echipă ofensivă, care marchează aproape la fiecare meci, însă suferă în defensivă.

Cristi Balaj, președintele clubului clujean, a comparat cele două stiluri și se gândește cu regret la perioada în care Petrescu îi conducea pe "feroviari" de pe banca tehnică.

"Greu, greu. Mă uitam zilele acestea la cum arată golaverajul și nu stăm rău. Doar că e un avantaj pentru echipele care joacă cum jucam noi pe vremuri, atunci când câștigam cu 1-0, 2-1 și aveam victorii la un gol diferență.

Ziceau suporterii că vor să jucăm frumos, chiar dacă nu câștigăm. Așa își doreau cândva. Acum avem multe ocazii, multe posibilități de a înscrie. Din păcate nu le fructificăm pe toate. Fotbalul este pe victorii.

Apărarea e foarte importantă. Când vorbesc de apărare nu mă refer doar la linia defensivă. Uneori de aperi și cu toată echipa, obligatoriu cu linia de mijloc și alte ori și cu cei din atac", a spus Balaj pentru Fanatik.

Din 2017, când Dan Petrescu și-a început primul mandat în Gruia, CFR Cluj a încheiat sezonul regulat cu maximum 28 de goluri primite. În prezent, "feroviarii" au încasat 29 de goluri cu o etapă rămasă până la intrarea în play-off.

Comenteaza