Oficialii lui “U” Jolidon: “Fetele au câştigat respectul Danemarcei”

Oficialii lui “U” Jolidon: “Fetele au câştigat respectul Danemarcei”
Reprezentanţii vicecampioanei “U” Jolidon au declarat că evoluţia handbalistelor clujene a fost apreciată la Grena, în Danemarca, locul de desfăşurare al turneului de calificare, chiar dacă “studentele” au ratat accederea în grupele Ligii Campionilor după înfrângerea severă suferită duminică, 37-21, cu Viborg HK, în ultimul meci din turul doi preliminar.

Aceştia au admis faptul că partida de sâmbătă împotriva campioanei Serbiei, RK Zajecar, s-a decis într-un final dramatic, dar plusul de experienţă al handbalistelor de la Viborg a contat decisiv. "Cu Zajecar am condus în majoritatea timpului, chiar dacă am întâlnit un adversar incomod. Am ştiut să gestionăm finalul meciului, iar victoria ne-a revenit la un gol, 33-32. Din păcate, nu s-a întâmplat acelaşi lucru cu Viborg, un nume de referinţă în handbalul european. Am rezistat doar 35 de minute, după care experienţa danezelor şi-a spus cuvântul. Când a văzut că nu se mai poate schimba nimic în economia jocului, antrenorul Gheorghe Covaciu a dat credit jucătoarelor tinere, deoarece rareori de-a lungul carierei îţi este dat să înfrunţi o asemenea echipă. Au fost câţiva români în sală care ne-au încurajat în permanenţă şi vrem să le mulţumim pe această cale. După această experienţă lumea din Danemarca, inclusiv presa de acolo, ne-a arătat un respect aparte, chiar dacă nu am ajuns în grupele Ligii Campionilor. Este meritul fetelor", a declarat pentru ZIUA de CLUJ directorul sportiv al "U" Jolidon, Cosmin Sălăjan.

Deşi a ratat o calificare istorică în cea mai importantă competiţie inter-cluburi, vicecampioana rămâne angrenată în competiţiile europene, urmând să evolueze în turul trei al Cupei Cupelor, unde va fi cap de serie. Tragerea la sorţi pentru stabilirea adversarelor va avea loc la începutul lunii viitoare.

 

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza