Optimism la U-BT, înaintea duelului cu campioana: “Cu tot respectul pentru Oradea, cred că noi vom câștiga jocul”

Optimism la U-BT, înaintea duelului cu campioana: “Cu tot respectul pentru Oradea, cred că noi vom câștiga jocul”

Formația clujeană primește vizita echipei ce a câștigat ultimele două titluri în Liga Națională, însă “studenții” sunt încrezători în propriile șanse înaintea jocului.

După o serie de cinci victorii consecutive în startul sezonului, U-BT Cluj are parte de primul meci cu adevărat complicat. În Sala Polivalentă sosește campioana CSM Oradea, însă “studenții” sunt încrezători înaintea jocului. Atât antrenorul Dusko Vujosevic, cât și baschetbalistul Patrick Richard au vorbit despre șansele formației clujene în duelul cu echipa condusă de Cristi Achim.

“Ar fi fost mai bine să fie și Silvă prezent. Chiar dacă eu sunt coordonator, el conduce echipa în timpul meciului și el cunoaște echipa adverse mult mai bine. Am văzut cele două meciuri ale lor contra Sibiului, din Supercupă și FIBA Europe Cup. Obiectivul nostru principal este să fim campionii României și ne așteaptă meciuri mult mai importante contra lor, decât cel de mâine, care e important la rândul său.

Oradea are 6-7 jucători de mare calitate, mai ales în ofensivă și jocul lor de atac e bazat pe acțiuni inidividuale. Jocul e și puțin atipic, având în vedere că jucătorul lor de pe pozițiile 4-5 e cel mai bun shooter, Zekovic. Oradea joacă bine pe tranziție și recuperează foarte bine ofensiv, au multe individualități, de aceea nu ne putem relaxa. Bineînțeles și noi avem calitate, am selectat jucători care au avut o chimie bună încă de la început.

Toată lumea are doar o datorie și echipa are mare dorință de a câștiga fiecare meci. Nu suntem în formulă completă. În afara accidentării lui Curry, ne lipsește foarte mult Kuti, dar sunt convins că jucătorii ce vor fi în teren vor compensa lipsa celor accidentați. Cu tot respectul pentru Oradea, cred că noi vom câștiga jocul”, a declarat Dusko Vujosevic.

Antrenorul a fost completat de către Patrick Richard. “Suntem optimiști, nu am jucat tot timpul cel mai bun baschet al nostru, însă am găsit metode de a învinge. Fiecare jucător a ieșit în față la momentul potrivit și am câștigat jocurile de până acum. E greu să învingi, mai ales în deplasare, însă noi avem trei succese la rând afară. Suntem încrezători și am fost de când am sosit aici, victoriile ne cresc încrederea.

Acum va fi un nou test pentru noi, împotriva campioanei. Oradea e o echipă de veterani, are mulți juători cu experiență. Trebuie să ne concentrăm ca noi să devenim mai buni de la zi la zi. Am jucat împotriva lui Kris Richard în facultate, probabil nu își mai amintește. El e un jucător bun și trebuie să fim atenți la el. În ultimii ani am jucat foarte mult ca și conducător de joc, dar nu contează, voi face orice pentru ca echipa să câștige jocul.

E foarte diferit, pe poziția 2 pot fi mai agresiv și pot ataca coșul mai ușor. Nu putem să căutăm scuze, mai ales cea a oboselii. Am fost mult pe drum, acum avem în sfârșit șansa să jucăm în fața propriilor suporteri, sunt trei meciuri la rând acasă. Jucăm cu două echipe puternice din campionat și avem un adversar european”, a spus baschetbalistul.

Partida dintre U-BT Cluj și CSM Oradea e programată sâmbătă, de la ora 18:30, în Sala Polivalentă. 

Comenteaza