Organizatorii, optimiști cu o lună înainte de Winners Open 2021: “Sunt încrezător ca va fi un eveniment de top”

Organizatorii, optimiști cu o lună înainte de Winners Open 2021: “Sunt încrezător ca va fi un eveniment de top”

Directorul turneului WTA 250, Patrick Ciorcilă, a explicat pe larg la ZIUA Live care sunt condițiile de organizare pentru o astfel de competiție.

Între 1 și 8 august, Cluj-Napoca va fi gazda unui turneu WTA 250. Competiția se va desfășura la Winners Sports Club, iar directorul turneului, Patrick Ciorcilă, a dezvăluit detalii din culisele organizării unui eveniment de asemenea anvergură.

”Clubul Winners e o locație care merită un asemenea turneu. E o mare bucurie pentru mine că am reușit să aducem acest turneu în România, la Cluj. Sunt foarte multe cerințe din partea WTA pe care trebuie să le urmăm. E benefic pentru noi să lucrăm cu WTA, sunt un exemplu de organizare și sunt dispuși să ajute în orice situație.

Ne dorim ca în timpul petrecut la Cluj toate jucătoarele să se simtă bine. În legătură cu schimbările pe care a trebuie să le facem, terenurile au trebuit să fie mărite, tribuna centrală va avea 1000 de locuri, loje și un bussiness lounge, toate mobile.

A trebuit să creem zone noi. Restaurantul în care jucătorii manâncă va fi sub un cort imens, care implică mari costuri logistice. Cel mai important pentru noi este să iasă extraordinar turneul. Obiectivul este să îl ținem pe termen lung aici. Orașul merită o asemenea competiție.

La un astfel de turneu, organizatorul suportă toate cheltuielile, atât pentru sportivi, cât și pentru însoțitorii lor. Trebuie să organizăm și transportul, vom avea un partener de mobilitate. Pentru WTA e foarte importantă partea de mâncare. Noi trebuie să oferim masa pentru sute de oameni în același timp, sportivi, antrenori, oficiali, copii de mingi.

Cred că am făcut progrese mari de când am semnat contractul. Cred că ne-am mișcat foarte bine. La început eram puțin stresat. Un astfel de eveniment se organizează și cu un an înainte. Echipa a făcut o treabă extraordinară, dar trebuie să stăm alertă pentru că multe task-uri vor veni pe ultima sută de metri. Pentru noi e un lucru nou, învățăm în fiecare zi. WTA ne susține și sunt încrezător ca va fi un eveniment de top.

În acest moment, dacă suntem realiști, România nu poate duce un turneu mai are de 250. În primul rând contează partea financiară, la un turneu WTA 500 premiile sunt aproape triple. În plus, e vorba de infrastructură, mai avem câțiva ani pentru a ajunge acolo.

Câștigătoarea primește în jur de 35.000$ și 280 de puncte WTA. Erau mult mai mari sumele înainte de pandemie. Se dau mai mulți bani la primele tururi și au scăzut din fazele finale”, a explicat Patrick Ciorcilă la ZIUA Live.

Condiții stricte pentru copiii de mingi

WTA a scăzut vârsta de participare pentru copiii de mingi până la 12 ani, însă a impus reguli stricte, iar cererile pentru înscrieri au fost numeroase.

“Mai avem doar câteva locuri disponibile pentru copiii de mingi. Avem nevoie de 50, iar cererea a fost mare. Pentru doritori ne pot trimite un mesaj la contact@winnersopen.ro. Sunt cerințe foarte stricte și aici, vârsta minimă trebuie să fie 12 ani. E important pentru WTA să fie cât mai rapizi, să înțeleagă jocul”, a declarat directorul Winners Open 2021.

Comenteaza