Oțelul a învins Timișoara cu 2-1 și e aproape sigur campioană

Oțelul a învins Timișoara cu 2-1 și e aproape sigur campioană
Oțelul Galați a obținut o victorie foarte importantă cu FC Timișoara în această seară, reușind să învingă cu 2-1 şi a făcut un pas hotărâtor pentru câştigarea titlului de campioană a României la fotbal.

În meciul de astăzi seară Antal a deschis scorul în urma unui corner, apoi Zicu a egalat, tot după un corner, iar la un contraatac al Oţelului Antal l-a deschis pe Sergiu Buş, iar acesta a centrat în careu pentru Pena, care a înscris.

La finalul meciului fanii echipei gălăţene au intrat pe teren pentru a sărbători cucerirea titlului de campioană, la care Oţelul are acum şanse foarte mari şi care ar fi primul câştigat de o echipă din Moldova.

În urma acestui rezultat, gălățenii sunt la patru puncte în faţa Timișoarei în clasament, cu o etapă înainte de finalul actualei ediții de campionat.

Oțelul așteaptă decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne pentru a vedea dacă va mai juca meciul cu Pandurii Târgu-Jiu, pe care l-a câștigat la "masa verde".

Dacă TAS decide că meciul nu se rejoacă Oţelul e campioană, iar dacă forul internaţional hotărăşte rejucarea partidei, gălăţenii mai trebuie să obţină o victorie cu Pandurii pentru a fi siguri de titlu. Dacă nu vor reuşi, ei vor avea la dispoziţie şi meciul cu Astra, din utlima etapă.

"Nu e problemă, batem şi la Pandurii şi gata", a punctat Dorinel Munteanu, antrenorul echipei FC Galaţi, care apreciază că echipa sa merită titlul de campioană.

Pentru a mai spera la titlu, în caz că Oţelul se încurcă, Timişoara trebuie să învingă acasă Dinamo, în ultima etapă.

Situaţia în clasament după 33 de etape este: Oţelul Galaţi, 67 de puncte, FC Timişoara, 63 de puncte, FC Vaslui, 62 de puncte.

Pentru a rămâne pe locul 2 în clasament sau a spera la titlu Timişoara are nevoie de o victorie cu Dinamo în ultima etapă.

 

 

 

 

Comenteaza