Pădurea ‘U’nor inimi românești prinde contur. Fotbaliștii și baschetbaliștii de la "U" Cluj au plantat arbori alături de suporteri

Pădurea ‘U’nor inimi românești prinde contur. Fotbaliștii și baschetbaliștii de la "U" Cluj au plantat arbori alături de suporteri
“Pădurea ‘U’nor inimi românești”. Suporterii Universităţii plantează primii arbori
“Pădurea ‘U’nor inimi românești”. Suporterii Universităţii plantează primii arbori

La prima acțiune de împădurire organizată de fanii Universității Cluj au participat mai mulți sportivi, care au pus umărul la plantarea arborilor pentru a sărbători centenarul clubului clujean.

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de Universitatea Cluj, Asociația Peluza Șepcile Roșii, alături de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca (USAMV), dar și de Asociația Inima Ardealului și-au propus plantarea a 12.000 de arbori. Acțiunea a început la finalul săptămânii trecute și va avea alte trei etape.

Vor fi plantați puieți, din șapte specii, respectiv pin negru, salcâm, lemn câinesc, corn, păducel, măceș cătină și mălin, într-un hexagon cu circumferința de 460 m care va încadra o inimă de 288 m, în interiorul căreia se va afla simbolul “U”. Terenul pentru plantare a fost pus la dispoziție de USAMV.

Alături de suporteri, la prima acțiune de împădurire au participat și baschetbaliști de la U-BT, dar și nume importante din echipa de fotbal a Universității Cluj, precum George Florescu, Cristian Gavra, dar și managerul sportiv al echipei, Ioan Ovidiu Sabău.

“Proiectul reprezintă, simbolic, continuitatea celor 100 de ani ai Universității Cluj. Pădurea, la rândul ei reprezintă viață, ceva ce lași în urmă. Ne bucurăm că au participat atât de mulți oameni; acesta este un proiect al comunității. A fost prima etapă, vor urma trei duminici consecutive de plantare, dorim să ajungem undeva la 12.000 de arbori plantați”, a declarat Bogdan Blaga, unul dintre organizatori.

După plantarea din 24 martie urmează alte trei etape:

Etapa II - Duminică 31.03.2019 ora 10:00

Etapa III - Duminică, 07.04.2019 ora 10:00

Etapa IV - Duminică, 14.04.2019 ora 10:00

Cei care doresc să sprijine proiectul pot dona bani, cu mențiunea “Pădure”, în conturile:

RON: RO79BTRLRONCRT0430462701

EURO: RO29BTRLEURCRT0430462701

Comenteaza