Pancu: Acel moment m-a ajutat, m-a făcut să deschid mai bine ochii

Pancu: Acel moment m-a ajutat, m-a făcut să deschid mai bine ochii
Atacantul echipei Rapid, Daniel Pancu, a declarat, vineri, pentru ProSport, că evenimentul în urma căruia a fost condamnat la zece luni de înschisoare cu suspendare l-a ajutat, făcându-l să deschidă mai bine ochii în viaţă, adăugând că a făcut recurs la decizia Judecătoriei Iaşi.

"Mie îmi pare rău că au trecut trei ani de la acel eveniment neplăcut până la o decizie. Am făcut recurs şi nu contează dacă decizia va veni după încă un an. În orice caz vreau să spun că acel moment m-a ajutat şi m-a făcut să deschid ochii mai bine în viaţă", a spus Pancu, pentru ProSport.

Magistraţii de la Judecătoria Iaşi l-au condamnat, vineri, pe atacantul echipei Rapid Daniel Pancu la zece luni de închisoare cu suspendare pentru conducere sub influenţa alcoolului. Atacantul poate face apel la această decizie.

Conform anchetatorilor, în noaptea de 21 spre 22 decembrie 2008, în jurul orei 01.20, Pancu se afla la volanul unei maşini care rula în zona Nicolina. Un echipaj de Poliţie a observat că autoturismul a intrat pe strada Sălciilor, deşi exista un indicator cu "Accesul interzis". Poliţiştii au oprit vehiculul şi au început să-l ia la întrebări pe Pancu. Anchetatorii au afirmat că fotbalistul a recunoscut iniţial că a consumat un litru de vin înainte de a urca la volan. Poliţiştii au menţionat că Pancu a fost testat după aproape o oră cu aparatul etilotest şi a reieşit că avea o alcoolemie de 1,36 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

După preluarea probelor biologice, acesta avea o alcoolemie de 2,30 grame la mie în sânge.

Avocatul fotbalistului Daniel Pancu, Marius Striblea, a afirmat, vineri, că a declarat recurs la decizia magistraţilor de la Judecătoria Iaşi, care l-au condamnat pe jucător la o pedeapsă de 10 lunide închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

"Am declarat recurs în cazul condamnării lui Pancu. Contestăm calitatea celor doi poliţişti care l-au oprit pe Daniel Pancu de a putea fi prezenţi la recoltarea de probe biologice. Astfel, orice probă recoltată cu nerespectarea dispoziţiilor legale este nulă şi nu se poate dispune o condamnare în baza ei", a spus Marius Striblea.

Magistraţii de la Judecătoria Iaşi l-au condamnat pe atacantul echipei Rapid, Daniel Pancu, la zece luni de închisoare cu suspendare pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Conform anchetatorilor, în noaptea de 21 spre 22 decembrie 2008, în jurul orei 01.20, Pancu se afla la volanul unei maşini care rula în zona Nicolina. Un echipaj de Poliţie a observat că autoturismul a intrat pe strada Sălciilor, deşi exista un indicator cu "Accesul interzis". Poliţiştii au oprit vehiculul şi au început să-l ia la întrebări pe Pancu. Anchetatorii au afirmat că fotbalistul a recunoscut iniţial că a consumat un litru de vin înainte de a urca la volan. Poliţiştii au menţionat că Pancu a fost testat după aproape o oră cu aparatul etilotest şi a reieşit că avea o alcoolemie de 1,36 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. După preluarea probelor biologice, acesta avea o alcoolemie de 2,30 grame la mie în sânge.

 

 

Comenteaza