Pandurii deschid porţile Cluj Arena spre Europa League

Pandurii deschid porţile Cluj Arena spre Europa League
Pandurii Târgu-Jiu a trecut fără emoţii de Levadia Tallinn, în turul II preliminar al Europa League, iar joi va primi replică israelienilor de la Hapoel Tel Aviv, una dintre cele mai puternice adversare din acestă fază a competiţiei. Pentru că stadionul Tudor Vladimirescu nu e omologat de UEFA pentru fazele superioare ale competiţiei, oficialii gorjeni au ales să joace pe Cluj Arena.

Preşedintele executiv al clubului, Eugen Pârvulescu, spune că în luarea acestei decizii a contat foarte mult şi atmosfera pe care o creează fanii lui „U". Cluj Arena va debuta joi, de la ora 21:00, în fotbalul mare. După ce a găzduit şi meciuri ale Olimpiei Cluj în Women's Champions League, stadionul din centrul oraşului intră cu această ocazie în a doua competiţie continentală ca valoare. Pandurii Târgu-Jiu vor primi la Cluj replica celor de Hapoel, una dintre cele mai importante formaţii din Israel, în încercarea de a accede în play-off-ul competiţiei, la prima participare în Europa League.

Pârvulescu a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, că speră ca la meciurile de la Cluj echipa gorjeană să fie susţinută de publicul local, mai ales de galeria lui „U". „Mă bucur foarte mult că venim să jucăm în inima Ardealului, pe stadionul Universităţii. Chiar îmi aduc aminte în returul campionatului trecut, când am remizat 1-1 cu „U", ce atmosferă a fost pe stadion. Între cele două echipe nu există rivalităţi şi mizăm pe sprijinul publicului clujean, dar şi pe cel al galeriei Universităţii. Reprezentăm România şi jucăm pentru toţi iubitorii fotbalului românesc, un rezultat bun al nostru ajută pe toată lumea. Ştim că întâlnim o mare echipă, dar vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a câştiga", a spus Pârvulescu.

În lotul Pandurilor figurează cinci fotbalişti care au trecut pe la „U" Cluj în ultimele trei sezoane, iar câţiva dintre ei sunt oameni de bază. Bogdan Unguruşan, Erico Da Silva, Vali Lemnaru, Alin Buleică şi căpitanul Christou Paraskevas au jucat în alb-negru în trecutul apropiat, iar Pârvulescu spune că s-a consultat şi cu ei când a ales Clujul. „Toţi sunt încântaţi că vor juca pe Cluj Arena şi sunt convinşi că se vor simţi ca acasă la Cluj. Contează mult că avem cinci oameni care au jucat la „U" şi care au fost apreciaţi de public", a spus oficialul gorjenilor.

Partida dintre Pandurii şi Hapoel Tel Aviv, prima manşă din turul III preliminar al Europa League, se va juca joi, de la ora 21:00. Biletele vor fi puse în vânzare la începutul săptămânii si vor costa 15 lei la tribună și peluză si 50 de lei biletele la loja VIP. Accesul se va face doar la tribuna 1, peluza 2, și la VIP, etajele 3 și 4. A doua zi, „U" va întâlni Ceahlăul Piatra Neamţ, de la ora 20:30, în etapa a III-a a Ligii I.

 

Etichete
Comenteaza