Parcursul european dă roade. Valoarea jucătorilor CFR-ului a crescut considerabil

Parcursul european dă roade. Valoarea jucătorilor CFR-ului a crescut considerabil
| Foto: facebook.com/cfr1907

Rezultatele obținute de trupa din Gruia în prima parte a sezonului au avut un impact important asupra cotei de piață a clubului, dar și a fotbaliștilor din lotul condus de Dan Petrescu.

Evoluțiile bune din sezonul de toamnă reușite de campioni, dar și parcursul din Liga 1, unde ocupă prima poziție au determinat o creștere importantă a valorii jucătorilor, dar și a lotului “feroviar”. Deși majoritatea jucătorilor au înregistrat evoluții în ceea ce privește cota de piață, mai mulți dintre elevii lui Dan Petrescu au și regresat valoric, conform datelor oferite de transfermakt.com.  

De departe, vedeta sezonului de toamnă a fost Billel Omrani. Francezul cu origini algeriene a reușit să marcheze de 13 ori în toate competițiile și a fost principala armă ofensivă a “feroviarilor”. În consecință, cota atacantului a crescut cu 20%, de la 3 milioane la 3,6 milioane de euro. Un alt jucător care a înregistrat o evoluție importantă este Andrei Burcă, cel care a urcat de la 1,5 milioane la 2 milioane de euro.

Mai mult, Susic, Djokovic și Păun au fost printre cei a căror cotă a crescut. În ceea ce privește creșterea procentuală, cei doi jucători U21 folosiți cel mai mult de Dan Petrescu au înregistrat evoluții importante. Cătălin Itu și-a dublat valoarea, de la 200.000 la 400.000 de euro, în timp ce Valentin Costache a avut o creștere de 63,6%, de la 550.000 la 900.000 de euro.

La polul opus, cel al scăderii valorii de piață, se află jucători importanți din lotul clubului din Gruia. Absența cauzată de problemele medicale a produs și o scădere a cotei lui George Țucudean, de la 2,3 milioane la 1,7 milioane de euro. La fel s-a întâmplat și în cazul lui Mihai Butean, cel care a prins puține minute în prima parte a campionatului și care a regresat de la 1 milion la 700.000 de euro. Totuși, surpriza vine în cazul lui Kevin Boli. Ivorianul a fost om de bază în campania europeană, dar cota sa a scăzut de la 1,4 la 1,1 milioane de euro.

Evoluția a fost una remarcabilă și în ceea ce privește valoarea totală a lotului. Dacă la 1 iulie, cu câteva zile înainte de startul sezonului, campioana era evaluată la 23 de milioane de euro, începutul lui 2020 îi găsește pe “feroviari” cu o cotă totală de 29 de milioane de euro.

Comenteaza