Paşii decisivi în vânzarea lui „U": azi răspunsul final, marţi semnarea actelor

Paşii decisivi în vânzarea lui „U
Nemţii interesaţi de achiziţionarea pachetului majoritar al Universităţii vor oferi azi un răspuns final către Ioan Mărginean. Dacă acest va fi pozitiv, cei doi sunt aşteptaţi marţi la Cluj pentru semnarea actelor de achiziţionare a 98 la sută din acţiuni.

Ziua cea mai lungă pentru „U" s-a încheiat fără nici o concluzie concretă. Cei doi investitori germani, Volker Diergardt şi Christopher Obi, au părăsit Clujul ieri dimineaţă, după ce ziua de miercuri şi-au petrecut-o la negocieri cu Ioan Mărginean, în audienţă la primarul Emil Boc şi în vizită la Cluj Arena, stadion de care s-au arătat foarte impresionaţi. Cei doi vor oferi azi un răspuns final, iar dacă acesta va fi unul favorabil achiziţionării clubului, atunci actele vor fi semnate marţi. Conform informaţiilor noastre, nemţii au oferit 650.000 de euro pentru pachetul majoritar.

Discuţiile cu Ioan Mărginean s-au întins până seara, cei doi nemţi, însoţiţi de Vasile Miriuţă şi Marian Costea, un apropiat al fostului internaţional maghiar, părăsind sediul clubului undeva în jurul orei 21:00. La ieşire, Ioan Mărginean a fost aşteptat de mai mulţi suporteri care l-au chestionat în privinţa discuţiilor şi i-au cerut imperativ să vândă clubul. Actualul acţionar majoritar le-a transmis, conform unor martori, că „nemţii sunt serioşi", dar a plusat în ceea ce priveşte interesul pentru „U". „Avem şi alte oferte. Este şi un italian care vrea clubul", le-ar fi povestit „Limoniu" fanilor.

În schimb, un apropiat al investitorilor nemţi a povestit pentru ZIUA de CLUJ că lucrurile sunt ca şi rezolvate, iar răspunsul celor doi oameni de afaceri va fi pozitiv, în proporţie de 90 la sută. „E greu să faci o afacere de genul ăsta în câteva ore. Oamenii au venit la Cluj în cunoştinţă de cauză, ştiau despre ce e vorba, dar acum au luat contact direct cu investiţia. Chiar şi când cumperi o pereche de pantofi te mai gândeşti, nu te arunci cu capul înainte. Nu există diferenţă între cerere şi ofertă, domnul Mărginean e dispus să vândă, iar ei să cumpere la preţul stabilit. S-a cerut şi o părere din partea autorităţilor. Nemţii erau interesaţi să vadă cum vor reacţiona factorii de decizie din oraş. E vorba, totuşi, de o investiţie în Cluj. S-au bucurat când au văzut aşa mare deschidere şi din partea primarului, dar şi din partea celor de la Consiliul Judeţean. În proporţie de 90 la sută afacerea se va face. Mâine (azi - n.red) vor da răspunsul, iar marţi se vor semna actele. Cei doi vor prelua clubul prin societăţi comerciale, iar Sportfive, alături de alte companii, vor deveni sponsori. Există şi posibilitatea ca într-un viitor apropiat cei de la Sportfive să achiziţioneze pachetul majoritar. Imediat după ce se vor semna actele vor fi plătiţi fotbaliştii, staff-ul tehnic şi angajaţii de la club, iar apoi se vor achita datoriile către finanţe. Totul e bine stabilit", a dezvăluit pentru ZIUA de CLUJ un apropiat al oamenilor de afaceri. Reprezentanţii nemţilor sunt aşteptaţi şi la meciul de azi, dintre Universitatea şi Oţelul Galaţi, pentru a urmări pe viu echipa clujeană. Partida va începe la ora 19:00, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

S-au înţeles cu Matache

Clubul a anunţat pe site-ul oficial că s-a ajuns la un acord cu fostul jucător, Florin Matache, care are de primit 12.804 dolari şi 5000 de euro din partea „Şepcilor roşii". Matache a fost declarat liber de contract de către comisiile Ligii Profesioniste de Fotbal, după ce nu a fost plătit timp de trei luni. Portarul a acceptat ca sumele cuvenite să-i fie virate până la data de 12 noiembrie. Clubul mai datorează bani şi lui Bogdan Dolha, fost fotbalist la „U" până în urmă cu doi ani, dar şi actualului portar de rezervă, Ionuţ Boşneag.

5,2 milioane

de lei este suma capitalului social deţinut de către Ioan Mărginean, echivalentul a 98 la sută din acţiuni. Nemţii sunt interesaţi să achiziţioneze şi pachetele deţinute de ceilalţi acţionari, cu excepţia părţilor ce aparţin Consiliului Local, respectiv Consorţiului Universităţilor Clujene.

 

Etichete
Comenteaza