Patru foşti jucători de la CFR se pregătesc pentru Campionatul Mondial

Patru foşti jucători de la CFR se pregătesc pentru Campionatul Mondial
Cele 32 de competitoare de la Campionatul Mondial şi-au stabilit în mare parte loturile. Printre fotbaliştii care merg la marele bal din Brazilia se află şi patru foşti CFR-işti.

Cei 32 de selecţioneri au avut mari bătăi de cap în ultima vreme. Sub lupa presei din ţările lor, au trebuit să compună loturile pentru Campionatul Mondial. Au lăsat pe dinafară accidentaţii, dar şi unii fotbalişti de valoare, care nu se pliază însă pe planurile lor tactice. Tevez, campion în Italia, îl va vedea pe Messi la televizor şi asta pentru că a fost „sărit" de selecţionerul Argentinei, Alejandro Sabella, aşa cum şi Samir Nasri, de la Manchester City, a fost ocolit de Didier Deschamps şi nu va merge la Rio.

În Brazilia nu va ajunge niciun jucător din Liga I! În schimb, CFR are patru foşti jucători gata să îşi confirme valoarea la cea mai importantă competiţie fotbalistică mondială. Este vorba despre Ousmane Viera şi Lacina Traore, din lotul Coastei de Fildeş, Alvaro Pereira, din naţionala Uruguayului, şi de portarul Beto, coleg cu Ronaldo în reprezentativa Portugaliei.

Colegii lui Drogba din naţionala Coastei de Fildeş au venit la CFR în 2008. Viera a fost în lot doar un an, apoi a plecat la Curtea de Argeş şi Pandurii; acum el valorează 2,2 milioane de euro şi este legitimat în Turcoa, la Caykur Rizespor. Atacantul de 2,03 metri Lacina Traore a jucat la CFR trei ani, până în 2011, când a trecut la Kuban Krasnodar. Traore are acum o cotă de 11 milioane de euro, este jucătorul lui AS Monaco, dar a fost împrumutat la Everton.

Alvaro Pereira a jucat în Gruia între 2008 şi 2009, după care a plecat la FC Porto. Cotat la 6 milioane de euro, uruguayanul de 28 de ani a fost împrumutat de Inter Milano, la începutul anului, la Sao Paolo.

Beto, proaspăt câştigător al Europa League, cu FC Sevilla, a jucat la CFR între 2011 şi 2012. El este cotat acum la 4 milioane de euro. Cei din Gruia spun că un alt portughez, Mario Felgueiras, cel care apără în prezent poarta echipei clujene, ar fi mai valoros decât Beto.

Campionatul Mondial de anul acesta va începe în 12 iunie şi se va încheia în 13 iulie. Partidele se vor disputa în 12 oraşe din Brazilia.

Comenteaza