Păun și Lopes au adus victoria CFR-ului în prelungiri

Păun și Lopes au adus victoria CFR-ului în prelungiri
CFR Cluj a învins pe Concordia Chiajna cu 2-1 după un meci de infarct pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu. Păun și Lopes au fost eroii clujenilor, ultimul din ei înscriind golul victoriei la ultima fază a meciului.

 

Deși CFR a ținut mai mult balonul în prima repriză, echipa clujeană a părut să fie în lipsă de idei în jumătatea adversă de teren, nereușind să își creeze ocazii clare de gol. Alexandru Păun a semnat singura fază demnă de notat în minutul 8, când a trecut inteligent printre doi jucători pentru a-și face mingea pentru șut în careu. Din păcate, balonul trimis de el a căpătat prea multă înălțime, iar scorul a rămas egal.

Concordia a ales să joace mai mult prin atacuri rapide și contraatacuri, iar tactica i-a avantajat. În apărarea gazdelor au existat numeroase spații de care s-a putut profita, iar Tiberiu Serediuc a fost mereu un pericol pentru poarta lui Mihai Mincă. Atacantul a fost lansat de o minge lungă, dar a ales să șuteze puternic în loc să încerce un dribling în plus, iar portarul clujenilor a reținut fără probleme.

Spre finalul reprizei, Concordia a deschis scorul. Vasile Maftei a urcat din rolul său de fundaș lateral, i-a pasat la marginea careului lui Mihai Dina, iar acesta a așteptat incursiunea lui Serediuc, care a plasat mingea pe lângă Mincă.

După pauză, clujenii au jucat cu mai mult patos, avântându-se în ofensivă încă de la reluarea meciului. Victor Râmniceanu, portarul oaspeților, a făcut un meci curajos, intervenind în primă instanță la lovitura de cap a lui Alexandru Păun, respingând mingea de pe linia porții. Minutul 64 a adus o fază extrem de controversată. Concordia a înscris la capătul unei acțiuni confuze în care s-a șutat spre poartă de trei ori, dar golul a fost anulat pentru un posibil henț al lui Dina.

Serediuc putea face 2-0 puțin mai târziu, când lansat spre poartă a tras în bară din cădere. Mai apoi, gazdele de la CFR au presat tot mai mult, iar Negruț a tras în plasa laterală dintr-o poziție promițătoare. Clujenii au întors rezultatul în ultimele minute ale meciului. Mai întâi, centrarea lui Vagner a fost introdusă în plasă de Păun după ce Râmniceanu a ratat întâlnirea cu mingea.

Presiunea gazdelor a ajuns la punctul culminant în prelungiri, când Râmniceanu a intervenit din nou salvator la încercarea de foarfecă a lui Păun. Portarul Concordiei n-a mai avut însă ce face la ultimul atac al meciului, când Tiago Lopes a adus o victorie nesperată introducând mingea în plasă din apropiere. Victoria îi urcă pe cei de la CFR o treaptă în clasament, clujenii cedând ultimul loc Oțelului.

Antrenorul Francisc Dican s-a arătat încântat de rezultatul final și de evoluția jucătorilor săi din a doua parte a meciului, spunând: „În prima repriză am fost lenți și previzibili. Nu ne-am creat ocazii de gol tocmai fiindcă am fost statici. Le-am spus băieților să încercăm să jucăm mai rapid în a doua repriză. Mereu am sperat. Jocul durează 90 de minute plus prelungiri și eu cred tot timpul în victorie."

Citește desfășurarea live text a eveimentelor aici.

CFR Cluj - Concordia Chiajna 2-1

Marcatori: Păun ('87), Lopes ('90+4) / Serediuc ('35)

Cartonașe galbene: Camora ('85), Chanturia ('90+4) / Purece ('64), Madeira ('67), Maftei ('90)

CFR Cluj: Mincă - Lops, Tinc, Carp, Camora - Vereș (Negruț '46), Muniru - Chanturia (Jakolis '76), Dore (Guima '70), Păun - Tade; Antrenor: Francisc Dican

Concordia: Râmniceanu - Maftei, Lung (Dragarski '60), Alves, Bucurică (Stan '54) - Vagner, Madeira, Purece, Mușat (Dumitru '71) - Dina, Serediuc; Antrenor: Marius Baciu

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Cluj-Napoca

Arbitru central: Iulian Dima

 

Comenteaza