Pauză de trei săptămâni pe Cluj Arena pentru montarea noului gazon. Unde va disputa „U” meciurile de acasă?

Pauză de trei săptămâni pe Cluj Arena pentru montarea noului gazon. Unde va disputa „U” meciurile de acasă?
| Foto: Facebook - Universitatea Cluj

FC Universitatea Cluj ar putea fi nevoită să își caute din nou o altă „casă”, pentru cel puțin un meci, în această primăvară. Lucrările de schimbare a gazonului de pe Cluj Arena vor dura cel puțin trei săptămâni.

Licitația pentru schimbarea gazonului de pe Cluj-Arena, organizată de Consiliul Județean (CJ) Cluj, a fost anunțată oficial pe Sistemul Electronic de Achiziții Public (SEAP). 

Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, administrația județeană își dorește ca lucrările de schimbare a gazonului să poată fi realizate în luna martie, când Superliga este întreruptă pentru meciurile Naționalei. Asta dacă nu vor apărea contestații și daca vremea va ține cu câștigătorul licitației.

Pentru că lucrările vor dura trei săptămâni, iar pauza este de doar două, exită o probabilitate foarte mare ca FC Universitatea Cluj să fie nevoită să joace cel puțin un meci pe un alt stadion. 

În caietul de sarcini postat pe site-ul SEAP apare și recomandarea specialiștilor ca, după instalarea gazonului, să nu se mai dispute meciuri timp de o lună de zile, ceea ce ar putea prelungi "exilul" Universității Cluj. Consiliul Județean caută, însă, soluții ca această perioadă să fie cât mai scurtă, iar "U" să dispute un singur meci departe de "casa" de pe Cluj Arena. 

Se va evita utilizarea terenului, după montarea acestuia, timp de 1 lună, timp în care trebuie menținut în condiții optime, controlat prin sistemul de iluminat ce permite fotosinteza și sistemul de irigare”, scrie la pagina 6 a caietului de sarcini.

Nu se joacă o lună pe Cluj Arena după montarea noului gazon. Unde va disputa „U” meciurile de acasă?Caietul de sarcini pentru licitația de schimbare a gazonului de pe Cluj Arena (pagina 6)

Tot aici mai apare și cerința care menționează ca partidele să fie jucate la un interval de 15 zile în primele șase luni după montarea gazonului, ritm care ar trebui menținut și ulterior.

„În perioada de stabilizare, în primele 6 luni, suprafața de gazon se va folosi de către sportivi doar 110 minute la intervale de 15 zile, apoi după primele 6 luni acesta se va folosi cu precădere doar în meciurile oficiale, cu o medie de 110 minute/eveniment și o pauză între evenimente de cel puțin 15 zile”, se mai arată în caietul de sarcini.

Patru variante pentru „U”

În trecut, atunci când nu au putut juca la Cluj, „studenții” au disputat meciurile de acasă la Alba Iulia, Bistrița sau, mai recent, la Mediaș. Între timp, odată cu inaugurarea noului stadion de la Sibiu, a apărut și varianta orașului de pe Cibin.

Remintim că licitația pentru schimbarea gazonului de pe Cluj Arena a fost deschisă oficial pe data de 06.01.2023, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 13.02.2023, ora 15.00, potrivit datelor din SEAP.

Finanțarea proiectului se va face din fonduri bugetare. Asta înseamnă că, pentru prima dată de la inaugurarea din 2011, gazonul de pe Cluj Arena va fi schimbat din bani publici.

Comenteaza