Pauza le-a prins bine. Universitatea Cluj se întoarce cu toate punctele de la Arad

Pauza le-a prins bine. Universitatea Cluj se întoarce cu toate punctele de la Arad
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Ioan Ovidiu Sabău s-a impus cu 1-0 pe terenul celor de la UTA, în etapa cu numărul 9 din sezonul regulat al Superligii.

Confruntat cu probleme de lot, tehnicianul echipei clujene a trimis în teren 4 debutanți, Masoero, Peteleu, Doukoure și Cîmpanu. Cele două adversare au început timid jocul și au evitat să își asume prea multe riscuri. Abia după jumătatea reprizei, ritmul partidei a crescut și au apărut și fazele de poartă.

După ce l-a pus la încercare pe Iacob cu un șut ce s-a dovedit a fi modest, Vătăjelu a revenit în defensivă și a scos de pe linia porții lovitura de cap trimisă de Carp (21). Universitatea și UTA și-au împărțit perioadele de dominație, iar finalul de repriză le-a aparținut clujenilor.

Mai întâi, Cîmpanu a trimis pe lângă deși avea o poziție bună pentru stângul său (28). Apoi, pe final de repriză, Bic a ratat în două rânduri șansa de a profita de cadourile făcute de apărarea arădeană, iar scorul pauzei a fost 0-0.

La revenirea de la cabine, gazdele au fost mai active și au părut că pot pune probleme serioase. Intervenția de calitate a lui Gorcea și un șut bun al lui Bic au dat semnalul trezirii "studenților". Mijlocașul și-a însușit cu brio rolul de "dirijor" al echipei clujene, iar jocul bun de pase din sezonul trecut și-a făcut apariția.

În cele din urmă, avea să vină și golul care plutea în aer. Simion a avut spațiu, a trimis puternic de la aproximativ 20 de metri, Iacob a respins în față, de unde Popa a profitat și a deschis scorul (71). Instinctiv, oaspeții au făcut imediat pasul înapoi și au încercat să conserve un rezultat atât de important.

Universitatea Cluj avea să rămână în inferioritate numerică, după ce Cîmpanu a fost eliminat pentru un gest stupid chiar înainte de a fi schimbat (80). Chiar și cu un om mai puțin, trupa lui Ioan Ovidiu Sabău a rezistat presiunii, s-a impus cu 1-0 și se întoarce cu trei puncte mari de la Arad.

Comenteaza