În 1 iunie va fi decis viitorul sportului românesc

În 1 iunie va fi decis viitorul sportului românesc
| Foto: Arhiva

Toate competiţiile sportive din România au fost suspendate la începutul lunii martie, din cauza epidemiei de coronavirus. Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a spus că în 1 iunie se va lua o decizie despre reluarea competiţiilor sportive.

Mai sunt câteva zile şi vom afla dacă şi ce activităţi sportive din România se vor relua în această vară. Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat că în 1 iunie se vor lua decizii cu privire la toate sporturile. 

Referitor la Liga 1, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că, începând cu 1 iunie, jucătorii se vor putea antrena împreună, iar data de start a sezonului 2019-2020 va fi 13 iunie. 

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, a spus, la ProX: "În 1 iunie vom avansa data la care se poate începe Liga 1 şi vom defini clar reguli care să definească cadrul care să asigure sănătatea tuturor participanţilor, dar totul depinde de ce se întâmplă cu evoluţia pandemiei. Anunţul pe care îl vom face nu vizează doar fotbalul, ci întreg sportul. Dacă vom considera că sunt măsuri specifice fiecărui sport în parte, le vom lua".

În acest moment, CFR Cluj este liderul din play-off, cu 30 de puncte, urmată de FCSB şi de Universitatea Craiova, la egalitate de puncte, 26. Poziţiile 4 şi 5 sunt ocupate de Astra Giurgiu şi FC Botoşani, cu câte 24 fiecare, iar ultimul loc este al grupării Gaz Metan Mediaş, cu 23 de puncte. În play-out Viitorul este lider cu 24 de puncte, în timp ce Dinamo este pe locul 4, la egalitate de puncte cu Hermannstadt, de pe poziţia a treia.

Etichete
Comenteaza