Performanță pentru Arlauskis. Portarul CFR-ului a fost ales în echipa ideală a Europa League

Performanță pentru Arlauskis. Portarul CFR-ului a fost ales în echipa ideală a Europa League
| Foto: facebook.com/cfr1907

Lituanianul din poarta campioanei a impresionat pe durata întregii campanii europene a “feroviarilor”.

CFR Cluj a reușit în actuala stagiune ceea ce părea imposibil la începutul sezonului. Conduși de pe bancă de Dan Petrescu, clujenii au început parcursul european în primul tur preliminar al Ligii Campionilor și au reușit să ajungă până în primăvara Europa League. Pe parcurs, echipe importante au fost învins de “feroviari”, iar unul dintre eroii campaniei europene a fost Giedrius Arlauskis.

Lituanianul în vârstă de 32 de ani a făcut minuni în poarta campioanei și a fost ales în echipa ideală a Europa League. Portarul CFR-ului nu a luat gol în patru din cele opt partide jucate în Europa League și a înregistrat o medie de 3,5 intervenții salvatoare pe meci. Din echipa ideală mai fac parte jucători precum Maguire (Manchester United) sau Zaniolo (AS Roma).

“CFR Cluj este echipa eliminată de specialiștii Europa League, FC Sevilla, însă au părăsit competiția cu capul sus, datorită regulii golului din deplasare. Această performanță se datorează decisiv portarului Giedrius Arlauskis, care a a avut 6 interventii salvatoare în cele două partide. În total, portarul de 32 de ani a avut 28 de intervenții salvatoare în Europa League, o medie de 3,5 pe meci. Internaționalul lituanian a păstrat poarta intactă de 4 ori în 8 partide”, notează whoscored.com

Echipa ideală a Europa League:

Arlauskis (CFR Cluj) – Widmer (FC Basel), Maguire (Manchester United), Trauner (LASK Linz), Saka (Arsenal) – Zaniolo (AS Roma), Fred (Manchester United), Bruno Fernandes (Manchester United), Granero (Espanyol) – Morelos (Rangers), Sadiq (Partizan Belgrad)

Comenteaza