Performanța sportivului paralimpic clujean Alexandru Bologa, premiată de Primăria Cluj-Napoca

Performanța sportivului paralimpic clujean Alexandru Bologa, premiată de Primăria Cluj-Napoca

Sportivul paralimpic clujean Alexandru Bologa, care a cucerit în luna august medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, va fi premiat de către Primăria Cluj-Napoca. În acest sens, un proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 2000 lei de la bugetul local va fi supus aprobării Consiliului local în ședința ordinară din data de 2 septembrie 2021.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Judoka român Alexandru Bologa a câștigat medalia de bronz în cadrul categoriei 60 kg, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. În 2016, la Rio de Janeiro, a reușit și performanța de a deveni cel mai tânăr medaliat judoka la Jocurile Paralimpice și primul medaliat nevăzător român la judo. Palmaresul de excepție al sportivului clujean e completat de o medalie de argint obținută la Campionatul Mondial pentru Juniori de la Eger, iar în 2015 a câștigat Open-ul de la Heidelberg și Grand Prix-ul de la Birmingham.

Sportivul Alexandru Bologa este legitimat la Clubul Sportiv Municipal Cluj-Napoca, și înregistrat la Centrul Olimpic Național din Cluj-Napoca. Totodată, Alexandru este student la două facultăți din municipiul Cluj-Napoca: Psihopedagogie Specială și Kinetoterapie din cadrul UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza