Petrescu a identificat una dintre marile probleme ale fotbalului autohton: “În România, jucătorul se gândește mai mult la el decât la echipă”

Petrescu a identificat una dintre marile probleme ale fotbalului autohton: “În România, jucătorul se gândește mai mult la el decât la echipă”
| Foto: facebook.com/cfr1907

Antenorul campioanei a vorbit depsre atitudinea fotbalistului român în comparație cu cei din campionatele puternice.

În contextul revenirii spectaculoase a celor de la Real Madrid în fața lui Manchester City, Dan Petrescu a vorbit despre una dintre marile probleme ale fotbalului românesc. Antrenorul a identificat o problemă de atitudine a jucătorilor și a dezvăluit că a încercat să lucreze la acest aspect.

“Am încercat să lucrez la spiritul jucătorilor, să fim mai uniți, să ne gândim mai mult la echipă. În România, și nu mă refer neapărat la CFR, un jucător se gândește mai mult la el decât la echipă.

Aseară, Modric a fost schimbat, Kroos, Benzema, Casemiro, la fel, niciunul n-a dat din mâini, să spună de ce a fost schimbat.

În România sunt mulți jucători de acest tip care cred că sunt mai importanți decât echipa. Vorbesc de fotbaliștii români în general, mai ales, care cred că sunt mai importanți decât oricine dacă dau un gol.

Niciun antrenor și niciun jucător nu trebuie să se pună înaintea fotbalului. Talent avem, dar avem nevoie de spirit și caracter, cum erau în generația mea. Acum nu mai jucăm nicăieri”, a spus antrenorul.

Comenteaza