Petrescu a revenit cu o victorie în Gruia. CFR Cluj a câștigat "derby-ul vișiniu" contra Rapidului

Petrescu a revenit cu o victorie în Gruia. CFR Cluj a câștigat "derby-ul vișiniu" contra Rapidului
| Foto: facebook.com/cfr1907

Formația clujeană s-a impus în cea de-a opta etapă din play-off, scor 3-2, și rămâne în lupta pentru cupele europene.

Primit cu aplauze la cea de-a patra sosire în Gruia, Dan Petrescu nu a reușit să schimbe prea multe în jocul CFR-ului. Chiar dacă au jucat împotriva unei echipe aflate în cădere liberă de o bună perioadă de timp, "feroviarii" s-au văzut conduși după un sfert de oră de joc, în urma reușitei fostului lor coleg, Ermal Krasniqi, cel care a înscris cu un șut din marginea careului (16).

Oaspeții nu au reușit să țină prea mult de avantaj, iar 4 minute mai târziu, Otele a centrat, Bîrligea a scăpat din marcajul lui Iacob și a egalat cu o lovitură de cap (20). În ciuda faptului că nu au impresionat, clujenii au fost invitați spre poarta adversă de erorile comise de adversari, dar și de spațiile largi din apărarea formației din capitală.

Astfel, Otele a fost servit de Tachtsidis și a marcat cu un șut puternic, la colțul scurt (30). Jucătorii Rapidului au încercat până la pauză să puncteze din nou, însă în zadar, în timp ce elevii lui Dan Petrescu au așteptat o oportunitate de a lovi pe contraatac. Așadar, scorul la finalul primei părți era 2-1.

Actul secund a început cu emoții pentru clujeni, după ce Petrila a ratat o mare ocazie. Chiar și așa, bucuria avea să se declanșeze imediat în Gruia, după ce Otele a majorat diferența, fiind din nou scăpat de apărarea oaspeților (56). Replica Rapidului a venit imediat, prin nou intratul Burmaz, care a marcat cu o execuție superbă din lovitură liberă (60). După momente bune ale gazdelor, Boben a făcut un henț în careu, iar centralul a dictat penalty.

Totuși, Sava s-a dovedit a fi mai inspirat decât Rrahmani și a apărat lovitura de pedeapsă (71). Dan Petrescu a împrospătat defensiva pe final de meci, dar și-a marcat revenirea în România și cu un cartonaș galben. CFR Cluj s-a baricadat în apărare și a obținut cele trei puncte atât de importante în lupta pentru cupele europene.

Comenteaza