Petrescu anunţă "curăţenie" în lotul CFR-ului/ Vrea ca numărul purtat de Culio să fie retras de la echipă

Petrescu anunţă "curăţenie" în lotul CFR-ului/ Vrea ca numărul purtat de Culio să fie retras de la echipă

Antrenorul Dan Petrescu a anunţat după meciul cu Astra că va da afară jucători din lotul echipei CFR Cluj pentru că este pretenţios şi îşi doreşte fotbalişti care fac faţă ritmului şi presiunii.

"Era un joc important, ultimul din 2019 pe teren propriu, era important să terminăm cu o victrorie, mai ales că... Cred că e prima oară în cariera de antrenor la CFR când am întâlnit liderul. De obiecei noi eram liderul şi asta nu mi-a plăcut deloc, dar asta era realitatea. Pe teren a fost o singură echipă, noi nu am făcut un meci excelent, nu a fost cel mai bun, nici ei, nu a fost un meci foarte bun, era ca un meci de final de sezon, meciul cu Celtic a fost mult mai bun din toate punctele de vedere. Am făcut multe greşeli şi nu pot să spun că jocul m-a mulţumit, dar cel mai important era rezultatul. Le-am spus înaintecă nu mă interesează cum jucăm, tabela e cea mai importantă. Aşteptam mai mult de la unii jucători şi sunt convins că la iarnă vor fi şi la CFR, ca la orice echipă, multe schimbări, îmi doresc mereu jucători care fac faţă ritmului şi presiunii de la CFR. Cum să dau nume? Asta e problema mea internă, o să aflaţi când vor începe transferurile şi când va începe pregătirea cine se va prezenta la echipă sau nu, pentru că eu sunt foarte pretenţios şi e normal să fiu aşa", a spus Dan Petrescu la microfonul televiziunilor care transmit Liga I. 

CFR Cluj a revenit pe primul loc în Liga I după ce a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa Astra Giurgiu, în ultimul meci al etapei a XXI-a. Budescu a fost eliminat după două cartonaşe galbene, primul pentru proteste, iar al doilea pentru un fault asupra lui Culio. Aceasta este prima înfrângere a lui Bogdan Andone ca antrenor al Astrei, în Liga I, după opt victorii la rând. Au marcat Burcă '23 şi Kitanov '84 (a).

Antrenorul Dan Petrescu vrea ca numărul 19 purtat de mijlocaşul argentinian Juan Emmanuel Culio să fie retras de la CFR Cluj.

 
"Aş fi preferat să vină după aceea şi să facă un meci de retragere, să fim şi noi relaxaţi, şi antrenorii şi jucătorii. Aşa a fost un meci cu presiune maximă şi pe mine şi pe jucători şi până la urmă a ieşit bine, mai ales că Culio a marcat un gol incredibil. E prima oară când portarul advers greşeşte pentru mine, de obicei portarii erau cei mai buni de pe teren. Asta înseamnă că el merită orice respect şi de aceea îl vreau în staff-ul meu. Mi-a promis că merge acolo să joace şase luni (n.r. - în Argentina), să facă şcoala de antrenori şi revine şi speră să mă găsească antrenor tot la CFR şi să fie secundul meu. De obicei se ţine de cuvânt. Eu am o relaţie specială cu el. Imi spunea mereu să mă întorc, altfel se lasă de fotbal. De aceea m-am întors, voia să mai joace. Nu mai era lumea mulţumită cu el aici, pentru că nu prea mai juca, era accidentat. A zis că dacă m-am întors o să joace şi o să facă tot ce zic eu. De obicei nu prea ascultă. i-am spus să joace cât mai bine şi apoi să fie antrenorul meu secund. Sută la sută un Culio nu mai găsim, asta e clar. Şi dacă îmi dai 20 de miliaone de euro. O să zică lumea că iar exagerez. Eu un Culio nu mai găsesc. Eu i-aş retrage numărul pe care îl are, pentru că un aşa caracter, un om, un spirit nu mai găsim. A făcut toate antrenamentele de parcă ar fi fost ultimul din viaţa lui, toate antrenamentele. Eu nu am mai văzut aşa profesionist, nu am antrenat şi nici nu am jucat. Am jucat cu jucători mari de tot, cu mari personalităţi. L-am rugat frumos să nu vorbim prea mult înainte de acest meci pentru că voiam să mă concentrez la meci. Azi erau trei lucruri importante, tragerea la sorţi, meciul cu Astra şi retargerea lui Culio. Pentru mine nu era important decât meciul cu Astra. I-am spus-o şi lui Culio. <Îmi pare rău, asta este realitatea, după aia o să vorbim şi de retragerea ta, avem timp. Acum, hai să ne concentrăm doar pe meciul cu Astra!>", a declarat Petrescu, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I.

 

 

Culio va juca şi în ultima partidă a CFR-ului din acest an, sâmbătă, cu FC Voluntari, în Pipera, apoi se va întoarce în ţara lui natală, Argentina, unde îşi va continua cariera. Mijlocaşul a luat această decizie din motive familiale.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK

loading...
Loading...
Comenteaza