Petrescu dezminte că s-ar fi certat cu patronul şi că ar pleca de la CFR Cluj

Petrescu dezminte că s-ar fi certat cu patronul şi că ar pleca de la CFR Cluj

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Dan Petrescu, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu s-a certat cu patronul Ion Varga şi că nu intenţionează să demisioneze, aşa cum a anunţat după partida cu Gaz Metan Mediaş.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

El a precizat însă că îşi va lua câteva zile de odihnă după partida cu FC Argeş din Liga I şi că şi-ar dori să ducă până la final contractul cu CFR Cluj, care se încheie peste un an şi jumătate.

"Eu cu patronul nu m-am certat niciodată pentru că nu am avut de ce. Eu sunt antrenor, fiecare cu treaba lui. Să nu uităm că patronul a venit după mine în Dubai să mă ia înapoi la CFR Cluj, iar dacă sunt divergenţe între noi aşa e normal, aşa e într-o familie, dar eu cu patronul nu m-am certat deloc.

După meciul cu Mediaş am fost foarte nervos pentru ceea ce am văzut pe teren, nu am avut jucătorii pe care îi voiam, apoi felul în care am fost arbitrat. Asta se întâmplă de foarte mult timp. Am tras un semnal de alarmă şi pe fondul nervilor am spus că am nevoie de o pauză, iar asta este realitatea.

E prima oară când zic acest lucru de când sunt în fotbal pentru că s-au adunat prea multe. Sunt convins că, luând trei campionate la rând, CFR nu mai este dorită de toată lumea să fie campioană.  Cred că toată lumea şi-ar dori ca altcineva să câştige campionatul.

M-am gândit ca, după meciul cu FC Argeş, să iau o pauză de cinci-şase zile să mă gândesc ce e mai bine pentru mine şi pentru CFR. Normal, am contract încă un an şi jumătate şi sper să îl duc până la capăt", a declarat Dan Petrescu.

El a precizat că acum este preocupat de absenţele din lot cu care se confruntă înaintea partidei cu AS Roma, din grupele Ligii Europa. "Pauza va fi după meciul cu FC Argeş, de câteva zile, pentru că sunt atâtea probleme la echipă. Sunt foarte mulţi accidentaţi, cred că avem doar 14 sau 15 jucători pregătiţi să joace, avem probleme mari de lot.

Mai avem jucători, dar aceia nu sunt trecuţi pe lista UEFA, cum ar fi Costache, Aurelio şi Soares, plus (Syam) Ben Youssef, care sperăm cât mai repede să fie jucătorul nostru. Va fi un meci foarte, foarte greu, cu 15 gladiatori, să zicem aşa. Şi nu aş vrea să îi las pe jucători tocmai acum.

Au nevoie de mine, iar eu de ei. Sper ca după pauza de după meciul cu Piteşti să-mi încarc bateriile şi să nu mai dau satisfacţie adversarilor care se gândesc că dacă eu voi pleca, CFR va fi mai slabă şi să încerc să ducă contractul până la final".

Tehnicianul a dezminţit că ar avea oferte de a antrena în Rusia în acest moment, precizând că atunci când va apărea o ofertă de care să fie interesat îi va comunica patronului Ion Varga. "S-a speculat în ziare că aş avea o ofertă din Rusia şi vreau să spun că, dacă ar fi aşa, patronul ar fi primul care află.

Când am avut ofertă din China, patronul a aflat, a fost o ofertă fantastică. Dacă aş avea o ofertă m-aş duce la patron şi i-aş spune că vreau să plec. Ofertele nu lipsesc, sună telefoanele mereu şi asta spune că însemn ceva în fotbalul românesc şi european.

În altă ordine de idei, s-a scris că eu câştig foarte mulţi bani la CFR Cluj. Într-adevăr, aşa este, dar eu pierd bani stând la CFR. Eu nu stau pentru bani la CFR. Dacă mă luăm după ofertele pe care le aveam, câştigam mult mai mulţi bani decât la CFR.

În primul rând stau pentru performanţă, pentru că am reuşit acest lucru. Nu cred că mai există antrenor român după Revoluţie care să aibă atâtea meciuri jucate în cupele europene şi cu asemenea rezultate. Suntem singurul club care reuşim să facem performanţă în Europa, ceea ce este foarte important şi ar fi păcat ca la anul acest club să nu fie iarăşi în Europa şi să facă cinste.

Nu vreau să supăr pe nimeni, dar alte echipe au dezamăgit în Europa. CFR nu a dezamăgit. Eu nu sunt aici să iau bani, e normal că sunt plătit ca antrenor, şi câştig mulţi bani pentru România, dar nu rămân aici pentru bani. Am cerut să fiu arbitrat corect, nu fac scandal. Asta e realitatea, dar e normal, dacă stai toată ziua la club, să mai ai căderi şi să fii stresat cum sunt eu în momentul de faţă", a mai spus tehnicianul.

Referitor la partida cu AS Roma, Petrescu susține ar fi incredibil dacă echipa sa ar reuşi să se califice din grupa din care face parte. "Jucăm acum cu Roma, o echipă care are jucători fantastici şi un buget extraordinar. Ştim ce buget are CFR, ce jucători are, ce fac ei în cupele europene.

Este incredibil dacă şi acum reuşim calificarea. Ar fi incredibil, ţinând cont de jucătorii pe care îi avem, de vârsta lor şi de faptul că nu au avut performanţe la această vârstă. Jucătorii merită mult mai mult respect, pentru că ei joacă".

CFR Cluj va întâlni, joi, de la ora 19:55, formaţia AS Roma, în deplasare, pe Stadio Olimpico, într-o partidă din cadrul fazei 3 a grupelor Europa League. După două partide, CFR Cluj se află pe prima poziţie în grupă, cu 4 puncte, la egalitate cu AS Roma. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza