News alert Planul lui Ion Ţiriac pentru Cluj. Simona Halep e implicată

Planul lui Ion Ţiriac pentru Cluj. Simona Halep e implicată

Miliardarul român, care este şi preşedintele Federaţiei Române de Tenis, vrea să facă la Cluj, dar şi în alte câteva oraşe din ţară, centre regionale de tenis care să ajute la descoperirea de noi talente care să calce pe urmele Simonei Halep.

"Să nu ne îmbătăm cu apă rece, pentru că suntem într-o situaţie în care nu am mai fost de mulţi ani cu Halep. De unde le scoate, nu ştiu. Dar după ea, e cam gol. Atunci aşteptăm să vedem ce facem jos, la bază, asta e singura şansă", a declarat Ţiriac.

Acesta a anunţat că federaţia, împreună cu primăriile, va construi centre regionale de pregătire în oraşele mari din ţară. "Sper ca în următoarele 6 luni să facem cel puţin 4-5 centre regionale, la Constanţa, Cluj şi aşa mai departe. Să fie finanţate de primării. Iar ăia 300-400 de copii de acolo să poată juca gratis. Sărăcuţul are întotdeauna mai multă voinţă, dar e greu ca tăticul să plătească şi terenul, şi antrenorul, şi mingile şi aşa mai departe. Dacă vom face treburile astea am dat drumul la motor”, a mai completat miliardarul român.

Posibil turneu WTA la Cluj

Ion Țiriac și-a exprimat, în nenumărate rânduri, intenția de a organiza un turneu WTA la Cluj, având susținerea primarului Emil Boc.  "Porțile noastre sunt dechise. Probabil acum, fiind și președintele FRT, șansele cresc să avem un asemenea turneu la Cluj, iar Simona Halep a declarat că ar participa la un astfel de turneu dacă s-ar organiza. Cu alte cuvinte, suntem pe drumul cel bun", a declarat edilul Emil Boc, la un post de radio local. 

Ideea unei competiții de anvergură organizată în Sala Polivalentă a venit după meciurile disputate la Cluj de echipa de Fed Cup a României, partide în care jucătoarele au avut parte de o susținere importantă.

Comenteaza