Planul "Universitatea Bucureşti" merge mai departe. Replică pentru Florian Walter

Planul
Planul patronului Universităţii, Florian Walter, de a muta societatea la Bucureşti şi, pe cale de consecinţă, de a renunţa la sintagma "Cluj" din denumirea echipei, merge mai departe, în ciuda opoziţiei comunităţii locale.

Administratorul judiciar al clubului, Marieta Anastasescu, a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, care va avea loc pe 4 august la Bucureşti. Pe ordinea de zi figurează "schimbarea denumirii societăţii din Fotbal Club Universitatea Cluj SA în Fotbal Club Universitatea SA".

Reacţiile la planul lui Florian Walter nu au întîrziat să apară. După ce suporterii au lansat o petiţie online intitulată "U Acasă la Cluj", a venit rândul Consiliului Local Cluj-Napoca să critice demersul. Consilierul Radu Constantea, care este şi reprezentantul instituţiei în AGA la Universitatea Cluj, a făcut un apel public către acţionarul majoritar Florian Walter şi către Marieta Anastasescu, în calitate de administrator judiciar, de a reveni asupra deciziei de a muta sediul societăţii la Bucureşti şi, implicit, pentru că aşa prevede statutul Federaţiei Române de Fotbal, de a renunţa la cuvântul "Cluj" din denumirea societăţii.

„Noi, Consiliul Local, am votat în Adunarea Generală a Acţionarilor împotriva acestei decizii şi nu vom fi de acord nici cu eliminarea sintagmei <<Cluj>> din denumirea echipei. Am convingerea că este vorba doar de o eroare administrativă şi mă bazez pe aeeaşi bună credinţă pe care domnul Florian Walter a arătat-o în discuţiile legate de problema brandului <<U Cluj>>. Sunt convins că, până la urmă, decizia de păstra sediul societăţii la Cluj se va dovedi cea firească", a declarat Radu Constantea.

Radu Constantea / foto transilvaniareporter.ro

Consilierul local susţine că „explicaţiile doamnei Marieta Anastasescu, în principal argumentele de natură economică şi juridică, nu stau în picioare". „Sintagma <<Cluj>> este cea care stă la baza a ceea ce înseamnă astăzi clubul Universitatea şi cea care confirmă legătura de aproape 95 de ani dintre club, clujeni şi ardeleni", a afirmat Constantea. El a atras atenţia asupra faptului că „există riscul ca mutarea de la Cluj a sediului societăţii şi renunţarea la <<Cluj>> din denumire să provoace efecte negative la nivel economic asupra clubului de fotbal".

„Nu trebuie ignorat nici faptul că mutarea la Bucureşti a sediului societăţii ar putea lăsa loc de interpretări şi speculaţii privind viitorul echipei, aspect care, din punctul meu de vedere, ar trebui evitat. La fel cum ar trebui evitată şi depersonalizarea societăţii prin înlăturarea sintagmei <<Cluj>> din denumire. Toate acestea ar putea genera o îndepărtare a suporterilor şi a comunităţii de cea mai iubită echipă din Ardeal, Universitatea Cluj", a conchis Constantea.

Administratorul judiciar explica, în urmă cu câteva zile, pentru stiridesport.ro, decizia de a muta sediul societăţii din capitala Transilvaniei în capitala României. „Schimbarea sediului social este o operațiune pe care o facem din raţiuni pur juridice şi administrative. Cum administratorul judiciar se află în Bucureşti, acest transfer ne va facilita coordonarea fluxului actelor şi, implicit, a întregului departament juridic. Pe de altă parte, nici rațiunile financiare nu trebuie neglijate, mai ales în cazul unei societăți aflate în insolvență.

Vom elimina, în acest fel, cheltuielile cu transportul. Componenta sportivă şi administrativă a clubului va rămâne la Cluj, nici nu se pune problema altfel. (...) În ceea ce privește schimbarea denumirii, acest lucru ne-a fost impus de Federaţie, deşi noi nu am fost de acord. Pentru că sediul social nu va mai fi în Cluj, am fost forţaţi să ne scoatem particula locală din denumirea societăţii. Aici, vorbim, însă, strict de denumirea unui SA, nu de club, și este important să nu se facă această confuzie", a declarat Anastasescu.

Citeşte şi:

"U" îşi mută sediul la București. Societatea rămâne fără "Cluj" în titulatură

Petiţie online a fanilor Universităţii

"U" s-a impus în ultimul meci din Austria

Comenteaza