Potaissa Turda – AEK Atena 33-22 . Echipa lui Horațiu Gal are prima șansă la câștigarea Challenge Cup, după ce a reușit un meci fenomenal

Potaissa Turda – AEK Atena 33-22 . Echipa lui Horațiu Gal are prima șansă la câștigarea Challenge Cup, după ce a reușit un meci fenomenal
| Foto: foto ahcpotaissa.ro / Razvan Pasarica / sportpictures.ro

Susținuți necondiționat din tribune, galben-albaștrii au controlat partida de la un capăt la altul.

Startul de meci a adus în Sala Sporturilor “Horia Demian” o atmosferă asemănătoare cu cea de la participarea Universității Cluj în grupele Champions League, la handbal feminin. Jocul a început echilibrat, iar după 10 minute, Potaissa conducea 4-3. Băieții pregătiți de Horațiu Gal au avut multe aruncări pe direcția portarului advers, dar încet-încet ofensiva a început să producă rezultate.

Cu 10 minute înainte de finalul reprizei, Turda s-a distanțat la cinci goluri, grație intervențiilor salvatoarea ale goalkeeperului galben-albaștriilor. Atacul nu a mai funcționat atât de bine în ultimele minute ale primei părți, dar după 30 de minute de joc, tabela indica 14-11.

Potaissa a început perfect actul secund și a reușit un partial de 5-1. De altfel, grecii nu au reușit decât două goluri în primele 10 minute ale reprizei. Apoi, românii au controlat perfect jocul și au speculat fiecare greșeală a adversarilor. AEK nu s-a putut apropia pe tabelă și diferența a devenit una de două cifre. Astfel, scorul final a fost 33-22, iar Potaissa e mai aproape ca niciodată de primul trofeu european din istoria clubului.

Returul finalei Challenge Cup se va juca duminică, 20 mai, la Atena.

Comenteaza