Povestea CFR-ului în Liga Campionilor, din 2012, rulează luni la TIFF VIDEO

Povestea CFR-ului în Liga Campionilor, din 2012, rulează luni la TIFF VIDEO
Un film documentar intitulat "Teatrul viselor", ce redă povestea echipei de fotbal CFR Cluj în Liga Campionilor în 2012, când a obţinut un număr record de puncte pentru o echipă din România şi a învins Manchester United în Anglia, pe celebrul stadion Old Trafford, rulează luni la TIFF.

Documentarul consemnează prima prezenţă oficială a echipei CFR Cluj într-un festival de film, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii TIFF.

Filmul documentar, realizat de Laviniu Lazăr, va putea fi urmărit luni, 3 iunie, de la ora 21.30, în prezenţa unora din membri echipei respectiv ai staff-ului clubului.

"Povestea este redată dintr-o perspectivă unică, timp de 40 de minute spectatorii fiind purtaţi prin această lume deosebită a marilor competiţii din fotbal", se mai arată în comunicatul amintit.

Amintim, în 2010 CFR Cluj a obţinut 10 puncte în grupele Ligii Campionilor la fotbal, ediţia 2012-2013, un număr record de puncte obţinut de o echipă din România de la inaugurarea noului format al competiţiei (în trecut fiind cunoscută drept Cupa Campionilor Europeni).

În ultmul meci din grupă CFR-ul a reuşit o victorie istorică în faţa echipei Manchester United, pe "Old Trafford", stadion supranumit de Sir Bobby Charlton "Teatrul Viselor". Englezii erau calificaţi deja de primul loc în grupă în faza următoare a competiţiei dar totuşi victoria "feroviarilor" a fost una entuziasmantă, echipa ratând "la mustaţă" calificarea în primăvara Ligii Campionilor.

Comenteaza