Povestea sosirii lui Culio la CFR Cluj: “Căutam un atacant și l-am luat pe el. E o stâncă”

Povestea sosirii lui Culio la CFR Cluj: “Căutam un atacant și l-am luat pe el. E o stâncă”
| Foto: facebook.com/cfr1907

Fostul președinte al campioanei, Iuliu Mureșan, a dezvăluit cum a ajuns mijlocașul argetinian să evolueze pentru formația din Gruia.

Timp de șase sezoane, în două perioade diferite, Juan Emmanuel Culio a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai CFR-ului. Argetinianul a jucat peste 200 de meciuri în tricoul vișiniu și a cucerit opt trofee alături de “feroviari”. La 36 de ani, mijlocașul a ales să se întoarcă în Argentina pentru a fi aproape de familia sa.

Fostul președinte din Gruia, Iuliu Mureșan, a povestit cum a ajuns argetinianul la CFR Cluj. “Culio e un jucător extraordinar. E un muncitor desăvârșit. În 2007 căutam un atacant și ne-a fost recomandat Canales, care juca în Chile. Nu ne-a plăcut de el și l-am văzut pe Culio, care era o «furnicuță» la mijloc. A fost declarat omul meciului atunci.

I-am spus impresarului că mi-a plăcut numărul 19, cât avea Culio. Ne-a zis că știa, că era sigur că o să-l vrem pe Culio. A costat ceva bani la vremea respectivă. Ne-am bucurat foarte tare. E cel mai familist om pe care l-am cunoscut”, a declarat conducătorul lui Hermannstadt pentru GSP.

Mureșan a vorbit și despre întoarcerea lui Culio la formația “feroviară”. “Când Mallorca a retrogradat, l-am sunat și a zis că vine la CFR Cluj, fără să se gândească. Culio e o stâncă, n-a avut accidentări. Uitați-vă cum joacă la 36 de ani! Nici nu-mi vine să cred că a plecat. Nu suportă ca familia lui să stea departe de el. Nu poate trăi fără soția și copiii lui.

Nu există un alt motiv ascuns. Fetița lui a făcut grădinița la Cluj și vorbește aproape ca o româncă. L-am sunat pe Culio când era în Spania și știa perfect românește. L-am întrebat cum de vorbește atât de bine și mi-a spus că fiica lui vorbește mult în română”, a spus Mureșan.

Actualul oficial al lui Hermannstadt a povestit și o întâmplare petrecută înaintea meciului câștigat de CFR Cluj pe terenul celor de la AS Roma. “Să vă povestesc ce s-a întâmplat când am jucat cu AS Roma și Culio a dat două goluri. Când am ajuns la statuia Sfântului Petru, Culio s-a pus la coadă, fiind singurul din echipă care a făcut asta. Mi-a spus cineva de acolo că dacă-i pupi piciorul acelei statui ți se îndeplinește dorința. Apoi l-am întrebat pe Culio ce dorință și-a pus. Mi-a zis că își dorește să câștige cu AS Roma și să dea golul victoriei. A doua zi am câștigat și el a dat două goluri. Asta m-a pus pe gânduri”, a precizat Iuliu Mureșan.

Comenteaza