Poziția oficială a Universității Cluj în cazul “Kay”. Clubul a clarificat situația jucătorului

Formația clujeană a emis un comunicat în care a oferit detalii despre starea de sănătate a fundașului central sosit în această vară.

“Studenții” au decis să ofere clarificări în cazul stopperului Kay, după ce au apărut mai multe infromații conform cărora fundașul ar suferi de probleme cardiace. Clubul clujean a dezvăluit că apărătorul a primit toate vizele medicale necesare și este apt de joc. În plus, formația condusă de Cristi Dulca a oferit și detalii despre staff-ul medical al echipei.

“Starea de sănătate a fotbaliştilor este un aspect primordial pentru FC Universitatea Cluj. Clubul respectă toate regulamentele în această privinţă şi oferă jucătorilor asistenţă medicală permanentă la cele mai înalte standarde.

Fotbalistul Carlos Daniel Silveira da Graça "Kay" are adeverinţă medicală emisă de Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj, sub parafa reputatului prof. dr. Dumitru Zdrenghea, potrivit căreia sportivul "nu are contraindicații acute pentru efectuarea sportului de performanță"; De asemenea, fotbalistul deţine viză medicală de la Policlinica Sportivă din Cluj. Altfel, nu ar fi putut evolua în prima etapă, la Reşiţa.

Jucătorul are efectuate toate analizele la zi. De asemenea, are un dosar medical complet cu care a fost transferat la FC Universitatea Cluj. Dosarul medical a fost completat la echipele la care a evoluat în carieră, printre care FK Sernica, Universitatea Craiova, Omonia Nicosia etc.

Doctorul Dragoș Vălean face parte în continuare din staff-ul FC Universitatea Cluj, în aceleaşi condiţii contractuale ca şi în trecut. Dr. Vălean a fost şi este prezent alături de FC Universitatea Cluj doar la meciuri, din cauza programului încărcat.

Medicul Alexandru Buza îl completează pe Dr. Vălean. Alexandru Buza este specialist în medicină sportivă și se află permanent lângă echipă, tocmai pentru a preîntâmpina eventuale accidentări. Medicul Alexandru Buza a fost angajat de FC Universitatea Cluj în urma recomandărilor şi pe baza CV-ului şi a documentelor profesionale prezentate, care atestă atât efectuarea studiilor de specialitate la Institutul de Stat de Medicină din Chişinău, cât şi echivalarea acestora de către Ministerul Educaţiei Naţionale din România - Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor”, se arată în comunicatul emis de FC Universitatea Cluj.

Comenteaza