Pregătiri pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro: cicliştii şi alergătorii se întrec între ei

Pregătiri pentru Olimpiada de la Rio de Janeiro: cicliştii şi alergătorii se întrec între ei
Peste 1000 de cicliști și alergători sunt așteptați să participe în acest weekend la două evenimente înscrise în calendarul competițional al Uniunii Cicliste Internaționale (UCI): NapoCup XCO și BT Faget UCI MTB Marathon Series & Trail Running.

La cele două competiţii vor concura, putând să acumuleze puncte pentru calificarea la Olimpiadă, cicliști de talie mondială de cross-country și de mountain bike cross-country, precum și amatori. Printre cei care și-au anunțat deja participarea se numără Thibault Sabatier (Franța), Ion Valentin Rosoagă (Spania), Julie Elder (Marea Britanie), Felix Karnatz (Germania) şi Paul Renault (Franța).

NapoCup XCO, competiție din clasa UCI C2 deschisă atât profesioniştilor, cât şi amatorilor, se va desfășura sâmbătă în premieră la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în aer liber, având un traseu scurt, de 4,6 km, dar tehnic, cu coborâri și urcări abrupte, pe care concurenții Elite vor trebui să îl parcurgă de opt ori.

Aceştia pot acumula până la 150 de puncte pentru Olimpiada de la Rio, unde vor concura la competiția de cross-country. Tot sâmbătă se va desfășura și concursul de MTB pentru copii.

O zi mai târziu va avea loc, cu pornire din parcarea Polus Center, BT Făget UCI MTB Marathon Series & Trail Running, prima competiție de serie XCM (Cross-Country Marathon ) din România înscrisă vreodată în calendarul UCI. Şi acest concurs contează pentru calificarea de la Rio din 2016 și poate aduce alte 150 de puncte în palmaresul cicliștilor profesioniști.

Cei care doresc să se înscrie în competiţii o mai pot face până în 22 aprilie, taxele de înscriere la competițiile pentru adulți variind între 35 și 90 de lei, iar pentru copii fiind de 30 de lei.

Comenteaza