Presa din Ungaria, despre incidentele XENOFOBE ale galeriei craiovene la partida cu Sepsi

Presa din Ungaria, despre incidentele XENOFOBE ale galeriei craiovene la partida cu Sepsi
| Foto: Csaba Tókos - https://www.nemzetisport.hu/

Scandările xenofobe din Superliga şi meciul întrerupt dintre Sepsi OSK şi FC U Craiova 1948 au ajuns subiect pe primele pagini ale presei din Ungaria. 

Presa din Ungaria a relatat pe larg incidentele petrecute duminică la Sfântu Gheorghe, la partida dintre Sepsi din localitate și FC U Craiova 1948. Meciul din Superliga a fost întrerupt definitiv de arbitrul Florin Chivulete după mai multe șiruri de scandări rasiste și xenofobe în tribune. O decizie luată în premieră în istoria campionatului românesc, transmite spotmedia.ro.

Presa din țara vecină a aflat rapid de cele petrecute în România și relatat pe baza acestui subiect de presă: "Ultrașii echipei Craiova sunt de ani de zile printre cei mai periculoși din România, amenințăndu-și constant proprii jucători și manageri.

Astăzi, pe ei nu i-a interesat nicio clipă ceea ce s-a întâmplat pe teren. Au strigat aproape exclusiv cuvinte antimaghiare, în ciuda repetatelor avertismente ale crainicului local. Chivulete a întrerupt meciul pentru prima dată în minutul 24, iar apoi a ordonat echipelor să intre în vestiar un minut mai târziu.

După zece minute, jocul s-a reluat, dar din moment ce fanii vizitatorilor nu a încetat să-i insulte pe unguri, după doar 20 de secunde, arbitrul a anulat definitiv meciul - luând o decizie unică în istoria fotbalului românesc. (...) Este prima dată când se încheie (n.red. - un meci) din cauza suporterilor odioși.

Este de așteptat ca victoria să fie acordată lui Sepsi, cu 3-0 la masa verde. În locul meciului ratat, Cristiano Bergodi, managerul lui Sepsi, a programat imediat un antrenament", se arată în analiza făcută de cei de la Nemzetisport.

Cazul va fi judecat de Comisia de Disciplină din cadrul FRF pe baza raportului întocmit de arbitru și de observatorul partidei, Octavian Goga.

Comenteaza