Preşedintele LPF: "CFR Cluj are prima şansă la câştigarea campionatului"

Preşedintele LPF: "CFR Cluj are prima şansă la câştigarea campionatului"
| Foto: facebook.com/cfr1907

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Gino Iorgulescu, a afirmat că în opinia sa CFR Cluj a luat o opţiune importantă pentru câştigarea titlului de campioană în acest an, o dispută mai mare fiind acum pentru locurile care permit participarea în cupele europene.

"Mi se pare foarte acerbă lupta de la locul doi în jos pentru cupele europene, pentru că deja după meciul de la Cluj CFR are prima şansă să câştige campionatul. Celelalte echipe, pentru locurile 2 şi 3, sunt Craiova, Viitorul, FCSB.

Campionatul a crescut ca număr de spectatori, angajament, meciuri mult mai atractive faţă de anul precedent. Singurul lucru este lupta la titlu care nu mai e la fel, dar s-ar putea să greşesc. CFR a luat acum prima opţiune la titlu după egalul acasă cu FCSB'', a afirmat Iorgulescu, la finalul Adunării Generale a LPF.

Preşedintele ligii a precizat că banii pe care LPF a reuşit să-i obţină în urma vânzării drepturilor de televizare pentru următorii cinci ani, 28 de milioane de euro pe an, ar trebui să fie suficienţi.

"Dacă sunt manageri buni la cluburi, cu banii care se iau din drepturile TV la ora asta pot să trăiască bine în Liga I. Am fost preşedinte de club 10 ani şi nu am avut banii ăştia şi tot am supravieţuit. Am făcut lucruri bune, pentru că am stat în primele cinci (clasate) foarte mulţi ani".

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a anunţat, marţi, cedarea drepturilor de televiziune pentru meciurile din Liga I pe o perioadă de cinci ani, la valoarea de 28 de milioane de euro, plus taxa pe valoarea adăugată pe an.

Comenteaza