Celebrul Sebastian Coe, preşedintele World Athletics, vine la Cluj

Celebrul Sebastian Coe, preşedintele World Athletics, vine la Cluj

Lordul Sebastian Coe, preşedintele World Athletics, va fi prezent, sâmbătă şi duminică, la Campionatul Balcanic de Atletism seniori, găzduit pentru prima dată de Cluj Arena. România va fi reprezentată de 64 de sportivi, din care patru calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

La competiţia de la Cluj-Napoca, una care este considerată de anvergură, având în vedere calendarul sărac din cauza pandemiei, vor fi prezenţi la start sute de sportivi din Bulgaria, Ucraina, Armenia, Republica Moldova, Serbia, Muntenegru, Kosovo, Macedonia, Turcia, Bosnia şi Herţegovina şi România.

Cele două zile de concursuri se vor bucura de prezenţa Lordului Sebastian Coe, preşedintele World Athletics, precum şi de cea a lui Dobromir Karamarinov,  preşedintele Federaţiei Bulgare de Atletism, al Asociaţiei Balcanice a Federaţiilor de Atletism şi preşedinte interimar al European Atletics.

România va fi reprezentată la această competiţie de o delegaţie formată din 64 de atleţi (28 la feminin şi 36 la masculin), în frunte cu patru dintre cei cinci sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Alin Firfirică (disc), Florentina Iuşco (lungime), Claudia Bobocea (1.500 m) şi Daniela Stanciu (înălţime).

Ediţia din 2020, de pe Cluj Arena, va fi a 73-a în aer liber rezervată seniorilor. România a găzduit, de-a lungul vremii, nouă ediţii. Organizator este Asociaţia Balcanică a Federaţiilor de Atletism, cu 21 de membri: Albania, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Georgia, Grecia, Israel, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Slovenia, Serbia, San Marino, Turcia, Ucraina.

Comenteaza