Previziuni sumbre pentru echipa de Cupa Davis: “România nu poate face față în Grupa Mondială”

Previziuni sumbre pentru echipa de Cupa Davis: “România nu poate face față în Grupa Mondială”

“Tricolorii” au cedat în fața Poloniei, scor 3-2, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Component de bază al echipei de Cupa Davis, Horia Tecău (25 ATP dublu) a analizat șansele României în competiția internațională. Tenismenul consideră că echipa nu se poate baza doar pe Marius Copil și victoriile în partidele de dublu.

Tecău crede că “tricolorii” au nevoie de un al patrulea component valoros, în special după retragerea lui Adrian Ungur. “Până ne vom retrage noi, eu, Marius Copil şi Florin Mergea putem face faţă în liga a doua, dar nu şi în Grupa Mondială. Cei ce vin din spate nu arată că pot face pasul în echipă. Cupa Davis este un eşec, pentru că stă în victoriile lui Marius Copil şi punctul luat de noi în proba de dublu. Când nu se întâmplă asta, nu reuşim să câştigăm. Acum, Adrian Ungur s-a retras şi trebuie înlocuit”, a declarat Tecău conform Prosport.

Tenismenul a oferit și o alternativă pentru viitorul echipei de Cupa Davis. “Mă bucur că Dima este în formă şi a câştigat turneul de la Sibiu. Cred că el este următorul care va intra în lotul de Cupa Davis. Trebuie să formăm o echipă puternică şi să ne câştigăm în continuare punctele, atunci când avem avantaj faţă de adversari. Există tineri talentaţi, dar se întâmplă ceva cu ei pe parcurs. Trebuie să le acordăm tot ce au nevoie penteru a ajunge în top. E drum lung de la juniorat la profesionist şi e greu de spus când vom avea o nouă echipă bună de Cupa Davis”, a precizat numărul 25 ATP la dublu.

România a ratat calificarea în Grupa Mondială, după ce a fost învinsă de Polonia, scor 3-2, în Sala Polivalentă din Cluj.

Comenteaza