Prima deplasare pentru "studenţi". "U" a învins cu 3-1 Someşul Gilău

Prima deplasare pentru
1500 fani au venit de la Cluj pentru a fi alături de trupa lui Papi.

"U" Cluj s-a impus sâmbătă, pe terenul formaţiei Someşul Gilău, cu 3-1, în etapa cu numărul patru din Liga a IV-a.

Golurile "Şepcilor roşii" au fost înscrise de Dorin Goga (min. 30, penalty), Adrian Pintea (min. 72) şi Mădălin Bercea (min. 79).

Înaintea acestui joc, trupa lui Marius Popescu avea 6 puncte după victoriile cu Tritenii de Jos (12-0) şi CFR Dej (7-0). În prima etapă, Universitatea a stat.

De partea cealaltă, Someşul Gilău avea maximum de puncte după 6-2 cu Arieşul Mihai Viteazu, 6-2 cu Armenopolis Gherla şi 3-2 cu Vulturul Mintiu Gherlii.

Primul gol al întâlnirii a survenit în minutul 30, la capătul unui penalty acordat după un fault la Octavian Abrudan. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de atacantul Dorin Goga.

"Studenţii" şi-au dublat avantajul în minutul 72, prin reuşita lui Adrian Pintea. Fotbalisul de 17 ani marcase şi în etapa trecută, cu CFR Dej.

5 minute mai târziu, oaspeţii au reuşit să reducă din handicap dintr-o lovitură liberă executată de la 17 metri distanţă de poarta lui Man.

Universitatea şi-a revenit în doar două minute, marcând al treilea gol prin Mădălin Bercea.

Este al treilea succes înregistrat de "alb-negri" în actuala stagiune şi totodată, cel mai important. Înainte de acest meci, Someşul Gilău se afla pe prima poziţie. "U" Cluj va trece, însă, pe locul 1 datorită golaverajului mai bun: 22-1 faţă de 16-9.

La meci au asistat aproximativ 1500 fani, majoritatea fiind suporteri ai Universităţii care au venit de la Cluj pentru a fi alături de favoriţii lor. Meciul cu Someşul Gilău a fost, de asemenea, primul meci de pe teren străin din actuala stagiune.

"Suntem mulţumiţi de victoria pe care am obţinut-o azi. Echipa creşte de la meci la meci. Gazonul ne-a creat unele proleme, dar important este rezultatul. Ne aşteaptă un program destul de încărcat. Miercuri jucăm acasă cu Floreştiul, sâmbătă ne deplasăm la Turda şi apoi vom evolua în Cupa României. Băieţii se pregătesc, însă, intens şi vor face faţă cu brio. Într-o săptămâna va reveni pe teren şi Alex Păcurar", a declarat antrenorul Universităţii Cluj, Marius Popescu.

"A fost un meci frumos, cu o atmosferă nemaipomenită. E o diferenţă mare între noi şi Universitatea, având în vedere că ei se antrenează zi de zi. Băieţii s-au descurcat foarte bine, însă, mai ales în prima repriză. Am încercat să ne batem de la egal la egal, atât cât s-a putut din punct de vedere fizic. La un moment dat am şi marcat. Sunt mulţumit de prestaţia echipei, nu am jucat rău", a spus tehnicianul celor de la Someşul Gilău, Rareş Mateş.

Etapa viitoare, elevii lui Papi vor întâlni, pe Cluj Arena, Unirea Floreşti. Partida se joacă miercuri, 28 septembrie 2016, de la ora 17:00.

Pentru Someşul Gilău urmează o deplasare la Tritenii de Jos, tot miercuri.

SOMEŞUL GILĂU - UNIVERSITATEA CLUJ 1-3 (0-1)

"U" Cluj (4-2-3-1): Man - Fizeşan, Abrudan, Cîndea, Hîmpea - Giurgiu (cpt.), Moşuţi - Lemac, Pintea, Goga - Haţiegan

Rezerve: Pop, Popa, Nistor, Irimie, Paşca, Bercea, Kilin

Antrenor: Marius Popescu

Au marcat: Goga (`30), Pintea (`72), Bercea (`79)

Locaţie: Gilău, Cluj-Napoca

Asistenţă: 1500

Comenteaza