Prima reacție a medicului care l-a salvat pe fotbalistul danez, prăbușit pe teren: „S-a agățat de viață”

Prima reacție a medicului care l-a salvat pe fotbalistul danez, prăbușit pe teren: „S-a agățat de viață”
| Foto: prosport.ro

Presa internaţională scrie că, cel mai probabil, Christian Eriksen a suferit un stop cardio-respirator.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Omul care l-a ajutat pe Christian Erksen pe teren, medicul echipei naţionale a Danemarcei, Morten Boesen, a povestit despre momentele în care fotbalistul a fost la un pas să-şi piardă viaţa.

„Am fost chemaţi imediat ce Christian a căzut. Nu l-am văzut, dar era destul de clar că îşi pierduse cunoştinţa. Când am ajuns la el, era pe o parte, respira şi îi simţeam pulsul. Dar dintr-o dată nu s-au mai auzit bătăile inimii şi am început masajul cardiac. Ajutorul a venit foarte, foarte repede de la personalul medical şi, cu ajutorul lor, am reuşit să facem ceea ce trebuia să facem. Am început să intervenim pentru a-l menţine în viaţă. Din fericire,Christian s-a agăţat de viaţă,” a spus medicul Morten Boesen, potrivit Gazetta dello Sport, citați de Mediafax.

Fotbalistul din selecţionata Danemarcei a căzut brusc pe teren fără ca cineva să-l lovească. Jucătorii care şi-au dat seama că este grav au sărit să îl ajute să nu îşi înghită limba. Fotbalistul danez Christian Eriksen s-a prăbuşit la jumătatea meciului de deschidere al echipei sale la Euro 2020.

Suporterii şi echipele medicale s-au repezit la el după ce acesta s-a prăbuşit. Jucătorii din ambele părţi au format un zid în jurul jucătorului, încercând să blocheze vederea sa, în timp ce jucătorul de la Inter Milano era resuscitat.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza