Foto Prima stație sport de autobuz din România este la Cluj. Primești bilet dacă faci 20 de genuflexiuni

Sports Festival oferă clujenilor șansa de a câștiga un bilet de autobuz într-un mod sănătos și gratuit, doar dacă fac 20 de genuflexiuni.

Tichetul se numește simbolic "Biletul de sănătate" și va fi valid pentru o călătorie în rețeaua de transport public a orașului, în zona urbană. Stația sportivă inteligentă inaugurată miercuri este amplasată în stația de autobuz Memorandumului Sud și va funcționa timp de 2 săptămâni.

Clujenii pot obține "Biletul de sănătate" zilnic, în intervalul 05:00-23:00. Cei care fac corect 20 de genuflexiuni în fața unui roboțel, într-un timp limită de 2 minute, primesc pe loc, de la tonomat, un bilet de autobuz. Softul aparatului ce emite biletul identifică, printr-o cameră video, genuflexiunea făcută de participant și numără repetările.

 „Prin această inițiativă aducem lumea mai aproape de mișcare și sport. Denumirea de "Bilet de sănătate" e reprezentativă. Sportul poate să îți dea o anumită disciplină prin care să pui bazele prevenției și educației. Toate acțiunile noastre, de când am lansat festivalul, au aceeași misiune: de a-i inspira pe oameni să facă mișcare, să descopere ce sport li se potrivește și să îl lase să le transforme viața”, spune Mirel Alexa, director executiv Sports Festival.

Contravaloarea biletelor emise în cele două săptămâni de campanie este susținută de Sports Festival. Mișcarea aleasă este una de bază, ușor de realizat, cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică acest exercițiu. Organizatorii au mai precizat că este un proiect pilot, iar dacă va avea succes va fi implementat în mai multe orașe.

Campania de sănătate inițiată de Sports Festival este legată de Săptămâna Europeană a Sportului, iar scopul este de a încuraja mișcarea și de a promova un stil de viață sănătos. "Biletul de sănătate" creează o legătură directă între activitatea fizică și beneficiul câștigat, oamenii primind imediat o recompensă.

Inițiatorul proiectului, Sports Festival, este unul din marii jucători din industria de evenimente, care anul acesta a fost nevoit să amâne festivalul din cauza pandemiei. Cu 100.000 de participanți la ediția din 2019, Sports Festival organizează pe parcursul anului mai multe acțiuni în concordanță cu misiunea cu care a pornit la drum. Proiectul "Biletul de sănătate" este sprijinit financiar de Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca.

Comenteaza