Prima victorie a României din preliminariile pentru Mondialul de Baschet. ”Vulturii” au depășit Olanda la Cluj

Prima victorie a României din preliminariile pentru Mondialul de Baschet. ”Vulturii” au depășit Olanda la Cluj
Seară perfectă pentru echipa națională de baschet masculin a României. ”Vulturii” au învins Olanda cu 75-68, duminică, la Sala Polivalentă din Cluj, în al doilea meci din preliminariile Mondialului de Baschet din 2019.

Baschetbaliștii români au marcat primii, prin Vlad Moldoveanu, cu un coș de 3 puncte. Olanda a prins, însă, o perioadă bună în următoarele două minute, scorul devenind 3-11. Dar elevii lui Zare Markovski nu au cedat și sfertul 1 i-a găsit din nou în avantaj (16-15).

În al doilea sfert, oaspeții au reușit să mai conducă de câteva ori (16-18, 18-20, 18-22, 21-23). Dar Naționala României a preluat din nou conducerea. "Vulturii" au intrat la pauză cu 34-27 și au rămas în avantaj până la finalul partidei. S-a terminat 75-68 și România înregistrează prima victorie din preliminariile Campionatului Mondial de Baschet din 2019.

Jucătorul campioanei U-BT Cluj, Rolland Torok, a fost principalul marcator al României (13 puncte). Pentru "Vulturi" au mai înscris Emanuel Cățe (12 puncte), Giordan Watson (11 puncte), Bogdan Nicolescu (9 puncte), Vlad Moldoveanu (8 puncte), Nandor Kuti (7 puncte), Giorgios Darwiche, Andrei Mandache (ambii cu câte 6 puncte) și Julian Orbeanu (3 puncte).

Din echipa Olandei s-au evidențiat Yannick Franke (14 puncte), Rafael De Jong (12 puncte) și Henk Norel (9 puncte). În urma rezultatului, România ocupă locul 2 în Grupa D, cu 3 puncte. Olanda este pe 3, tot cu 3 puncte. Liderul grupei, Italia, are 4 puncte. Pe terenul italienilor, România a pierdut cu 70-75 prima partidă din calificările pentru Mondiale. Pe ultima poziție se află Croația, cu 2 puncte.

Comenteaza