Prima victorie europeană a sezonului pentru U-BT Cluj-Napoca

Prima victorie europeană a sezonului pentru U-BT Cluj-Napoca
| Foto: euroleaguebasketball.net

În cea de-a doua rundă a grupelor EuroCup, formația pregătită de Mihai Silvășan a învins Cedevita Olimpija Ljubljana, scor 94-76.

Deși partida a început echilibrat, clujenii au reușit rapid să se distanțeze de oponenții lor, care s-au confruntat cu probleme de lot. "Studenții" au dominat clar și au încheiat primul sfert cu un coș de trei puncte pe sirenă, reușit de Patrick Richard, care a punctat pentru 28-17.

U-BT a continuat să controleze partida, în timp de adversarii au întâmpinat probleme serioase împotriva defensivei campioanei României. În plus, elevii lui Mihai Silvășan au fost mai prezenți sub cele două panouri, unde au dominat lupta la recuperare. Astfel, după două sferturi, echipa clujeană era în avantaj, scor 48-31.

"Studenții" au redus din turație după revenirea de la cabine, iar oaspeții au încercat o revenire. Relaxarea echipei clujene putea permite slovenilor să marcheze cu ușurință, însă jucătorii de la Cedevita Olimpija Ljubljana au suferit în continuare în ofensivă. Cu 10 minute înainte de final, scorul era 68-53.

Jocul s-a desfășurat după același scenariu și în startul celui de-al patrulea sfert, iar echipa oaspete a redus diferența la doar 7 puncte. Clujenii au simțit pericolul, s-au redresat imediat și s-au desprins din nou pe tabelă. Astfel, scorul final în BT Arena a fost 94-76, în favoarea campioanei României.

Cel mai bun marcator al echipei clujene a fost Stefan Bircevic (24 de puncte, 6 recuperări), urmat de Leo Meindl (19 puncte, 11 recuperări) și Karel Guzman (16 puncte, 6 recuperări).

Comenteaza