Primarul Clujului, îndurerat de moartea lui Remus Câmpeanu. "Era legătura actualului club cu istoria"

Primarul Clujului, îndurerat de moartea lui Remus Câmpeanu. "Era legătura actualului club cu istoria"
Remus Câmpeanu, pe gazonul de pe Cluj Arena | Foto: Pro Sport

Edilul clujean Emil Boc a transmis un mesaj de condoleanțe după decesul fostului mare fotbalist și președinte al clubului de fotbal Universitatea.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Drum lin către îngeri, Remus Câmpeanu! Am aflat cu profundă tristețe despre trecerea la cele veșnice a fostului jucător de legendă al FC Universitatea Cluj. Remus Câmpeanu și-a dedicat viața pentru ceea ce înseamnă FC Universitatea Cluj, fiind alături de clubul clujean de peste șase decenii.

Cariera de jucător a lui Remus Câmpeanu pentru „U” este impresionantă. În perioada 1960-1974, legenda Universității a strâns peste 300 de meciuri în alb-negru, reușind să contribuie decisiv la una dintre poveștile frumoase ale echipei clujene și anume Cupa României, câștigată în sezonul 1964-1965.

După retragere, Remus Câmpeanu a rămas lângă „U” și a condus clubul în perioada 1974-1989, după aceleași principii și valori care l-au consacrat în timpul carierei de jucător profesionist. Până în ultima clipă, Remus Câmpeanu a rămas alături de „U”, reprezentând legătura actualului club cu istoria.

Remus Câmpeanu a fost un reper moral, un om a cărui conduită trebuie să reprezinte un exemplu pentru orice tânăr sportiv. Mulțumim, domnule Remus Câmpeanu, pentru tot ceea ce ați făcut pentru sportul clujean - atât ca sportiv de performanță, cât și în calitate de conducător al Universității Cluj.

Dedicarea pentru „U” ilustrează de ce clubul clujean se bucură de continuitate și de o tradiție impresionantă. În aceste clipe de adâncă tristeţe, suntem alături de familia îndurerată, de prietenii și suporterii FC Universitatea Cluj. Sincere condoleanțe, Dumnezeu să îl odihnească în pace!", a scris primarul Clujului. 

Acesta și-a amintit și de una dintre declarațiile emblematice pentru fostul mare jucător: „Clujul are farmecul lui: cine vine și lucrează aici, dacă pleacă, va avea un gol în stomac că va părăsi orașul. Clujul are ceva ce nu e palpabil; nu știi de ce iubești Clujul, e ca dragostea... Cam așa e și Universitatea Cluj. Când vezi copiii care cântă "Haide U!", deși nu pricep prea mult din fotbal, nu ai cum să nu îndrăgești echipa”.

Remus Câmpeanu a decedat la vârsta de 82 de ani, la doar o săptămână după trecerea în neființă a soției sale. A jucat ca fundaș stânga la Universitatea Cluj, unde a fost prezent în 328 de partide, evoluând și la Flamura Roșie, Rapid, Știința. A înscris golul cu care "studenții" clujeni au câștigat unicul lor trofeu, Cupa României, după 2-1 cu Dinamo Pitești. A fost președinte al Universității Cluj din 1975 până în 1989. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza