Primele declarații ale lui Mihai Butean după transferul la CFR Cluj: “Am ales campioana României, cu toate că celelalte oferte au fost mai bune financiar”

Primele declarații ale lui Mihai Butean după transferul la CFR Cluj: “Am ales campioana României, cu toate că celelalte oferte au fost mai bune financiar”
| Foto: cfr1907.ro

Noul fundaș al formației din Gruia a recunoscut că a fost ofertat de două echipe din capitală, FCSB și Dinamo, dar a preferat să se întoarcă acasă.

Campionii au reușit o adevărată lovitură pe piața transferurilor, imediat după victoria cu Maccabi Tel Aviv. Clujenii au obținut semnătura lui Mihai Butean, unul dintre cei mai buni tineri fundași din România. Apărătorul s-a despărțit de Astra Giurgiu, după ce nu a fost plătit mai multe luni și a ales să se întoarcă acasă, la Cluj, deși a avut și oferte mai bune din punct de vedere financiar.

Fundașul a vorbit despre mutarea sa în Gruia. “Le mulțumesc celor de la FCSB și Dinamo că s-au interesat de mine, din punct de vedere sportiv am ales campioana României, cu toate că celelalte oferte au fost mai bune financiar. CFR e singura care joacă în Liga Campionilor, iar pentru mine să joc într-o asemenea competiție înseamnă realizarea unui vis. Ne dorim să ne calificăm într-o competiție europeană și să câștigăm campionatul. Sunt un jucător foarte serios și am o ambiție uriașă să-mi ating obiectivele. Muncesc până reușesc tot ce îmi propun”, a declarat Butean.

Apărătorul lateral a recunoscut că faptul că va colabora cu Dan Petrescu a reprezentat un factor important în alergerea sa. “A contat foarte mult că echipa este pregătită de Dan Petrescu, a fost cel mai bun fundaș dreapta al României și sunt onorat să mă antreneze un component al Generației de Aur. Este un mare avantaj pentru mine, îmi va da sfaturi care mă pot ajuta să mă dezvolt personal și profesional. Este greu să obțină cineva ceea ce a realizat Dan Petrescu, dar sper să mă apropii și eu de performanțele lui”, a spus Mihai Butean.

În vârstă de 22 de ani, fundașul care poate evolua în ambele flancuri, dar și la mijlocul terenului a strâns 24 de apariții în sezonul trecut al Ligii 1 și a înscris de două ori.

Comenteaza