Primele finaliste ale Cupei României, duel istoric pe Cluj Arena. “U” întâlnește Ripensia la finalul săptămânii

Primele finaliste ale Cupei României, duel istoric pe Cluj Arena. “U” întâlnește Ripensia la finalul săptămânii
| Foto: Cristian Cosma/fcuniversitateacluj.ro

La 85 de ani de la prima finală a Cupei României, disputată între cele două formații, “studenții” și jucătorii de la “Ripi” se confruntă în Liga a 2-a.

Unul dintre duelurile de legendă ale fotbalului românesc va avea loc duminică pe Cluj Arena. “Șepcile roșii vor” întâlni cvadrupla campioană a României, Ripensia Timișoara. Meciul va avea și o însemnătate special, fiind programat la 85 de ani de la prima finală a Cupei României, disputată chiar între cele două formații. Pe 30 septembrie 1934, în fața a 10.000 de spectator, Ripensia se impunea categoric în fața Universității Cluj, scor 5-0.

Dacă atunci întâlnirea era între două dintre cele mai bune echipe din țară, acum duelul se va disputa între două formații din a doua jumătate a clasamentului ligii secunde. După startul dezastruos de sezon, Universitatea Cluj se află în revenire de formă și a reușit, în campionat, două victorii și o remiză, de la revenirea lui Adrian Falub. În schimb, timișorenii au înregistrat un succes, două egaluri și două înfrângeri în ultimele cinci partide din eșalonul secund.

În sezonul trecut, rezultatele directe au fost de partea Ripensiei. Partida tur este una de tristă amintire pentru Adrian Falub, care a fost demis după remiza 1-1. În partea a doua a campionatului, timișorenii au câștigat pe Cluj Arena cu un gol înscris în al optulea minut de prelungiri și au pus o piedică serioasă “studenților” în drumul spre promovare.

Cel mai bun om al Ripensiei în startul sezonului este atacantul Albert Voinea, cel care a înscris de patru ori în nouă apariții. De cealaltă parte, golgheterul din sezonul trecut, Gavra va fi principala armă ofensivă, în timp ce căpitanul Dorin Goga ar putea prinde câteva minute în fața timișorenilor.

Partida dintre Universitatea Cluj și Ripensia Timișoara se va disputa duminică, de la ora 13:00.

 

Comenteaza