Primul derby al sezonului pe Cluj Arena. “Studenții” primesc vizita Petrolului Ploiești

Primul derby al sezonului pe Cluj Arena. “Studenții” primesc vizita Petrolului Ploiești
FC Universitatea Cluj - Petrolul Ploieşti | Foto: FC Universitatea Cluj / Cristian Cosma

Universitatea Cluj revine în fața propriilor fani, iar meciul se anunță a fi unul de foc, împotriva uneia dintre formațiile cu care “Șepcile roșii” s-au luptat pentru promovare în sezonul trecut.

Deși nu trece printr-o situație bună în clasament, Universitatea Cluj se pregătește să dispute primul derby al sezonului pe propriul teren. Pe Cluj Arena va sosi Petrolul Ploiești, o formație care stă mai bine în clasament, dar care nu duce lipsă de probleme în interiorul clubului.  Salariile “Lupilor galbeni” sunt blocate până când vor reveni pe podium, iar o victorie împotriva “studenților” ar putea fi decisivă.

Clujenii vor lua startul în derby după o serie de patru înfrângeri consecutive în campionat și cinci eșecuri în primele șase etape ale eșalonului secund. În schimb, ploieștenii au înregistrat trei succese, două remize și o singură înfrângere în primele runde. Totuși, egalul din etapa trecută, împotrva ultimei clasate, Sportul Snagov, a fost o lovitură în moralul elevilor lui Flavius Stoican.

Ambele echipe au pornit ca favorite la promovare în actuala stagiune, însă nu au atins nivelul așteptat în startul sezonului. Universitatea Cluj a schimbat din mers obiectivul, în timp ce Petrolul mai speră la un loc pe podium. Totuși, în sezonul trecut, cele două formații s-au luptat până la final pentru locul de baraj, adjudecat în cele din urmă de către “studenți”. Pe parcursul stagiunii, “Șepcile roșii” și “Lupii galbeni” și-au împărțit victoriile, 3-2 la Cluj și 1-0 la Ploiești.

Atât Universitatea Cluj, cât și Petrolul se bazează pe un nucleu de jucători experimentați la nivelul primei Ligi. Veteranii clujenilor sunt George Florescu și Dorin Goga, în timp ce din formația ploieșteană se remarcă Laurențiu Marinescu sau Ștefan Bărboianu. Totuși, cel mai periculos fotbalist al Petrolului este atacantul Arnăutu, cel care a înscris de trei ori în startul sezonului.

Partida dintre Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești se va disputa astăzi, de la ora 18:00, pe Cluj Arena.

Comenteaza