Primul eșec al sezonului pentru U-BT. “Studenții” au fost învinși în Israel

Primul eșec al sezonului pentru U-BT. “Studenții” au fost învinși în Israel
| Foto: championsleague.basketball

Formația clujeană a pierdut jocul împotriva lui Hapoel Holon, din runda cu numărul trei a grupelor Basketball Champions League, scor 78-68.

Partida din Israel a început echilibrat, iar intensitatea defensivă a fost la cote maxime în primele secvențe ale jocului. Brown și Stewart au pus probleme serioase gazdelor din spatele semicercului, iar după primul sfert, diferența era de doar o posesie în favoarea israelienilor, scor 22-20.

Deși jocul s-a desfășurat după același scenariu în sfertul secund, Hapoel Holon a reușit desprinderea. Totuși, Mihai Silvășan a cerut inspirat time-out, a rupt ritmul gazdelor, iar “studenții” au revenit în joc. Astfel, la pauză, israelienii aveau doar o lungime avans, scor 37-36.

La revenirea de la cabine, jucătorii de la Hapoel Holon au fost iritați de deciziile arbitrilor, iar clujenii au profitat de lipsa de concentrare a gazdelor. Baschetbaliștii de la U-BT și-au păstrat calmul și au preluat conducerea. Cu toate acestea, israelienii au revenit, iar cu 10 minute înainte de final conduceau cu 58-55.

Elevii lui Mihai Silvășan și-au pierdut total ritmul în startul ultimului sfert și au părut lipsiți de inspirație. Pe fondul unei îndelungate secete în ofensiva clujeană, gazdele au reușit să se distanțeze la o diferență formată din două cifre. “Studenții” nu au mai putut reveni, iar Hapoel Holon s-a impus cu 78-68.

Cel mai bun marcator al formației clujene a fost Elijah Stewart (18 puncte, 5 recuperări), urmat de Dustin Hogue (17 puncte, 3 recuperări), Patrick Richard și Andrija Stipanovic (ambii 10 puncte).

Comenteaza