Primul eșec al sezonului pentru "U" Cluj. "Studenții" au început excelent, dar au fost învinși la Pitești

Primul eșec al sezonului pentru "U" Cluj. "Studenții" au început excelent, dar au fost învinși la Pitești
| Foto: FC Universitatea Cluj

Formația pregătită de Erik Lincar a deschis din nou scorul, ca și în primele două etape, însă un penalty ratat și o eliminare au dus la o înfrângere cu 1-3 pe terenul lui FC Argeș.

La fel ca și în runda precedentă, "studenții" au început excelent jocul și au deschis scorul încă din minutul 4. Purece a centrat din lovitură liberă, iar de la colțul lung Filip a trimis pentru Bălan, care a reluat cu capul în plasă.

Echipa clujeană a dominat categoric în primele minute, iar Baravykas (9) cu un șut de la distanță și Bălan cu o reluare puțin pe lângă poartă (11) puteau majora diferența. După mai bine de un sfert de oră de joc, centralul a dictat penalty, în urma consultării VAR. Purece a fost cel care a executat, însă Straton a ghicit colțul și a respins (18).

Moralul elevilor lui Erik Lincar a fost serios afectat după ratarea loviturii de pedeapsă, iar gazdele au încercat să profite. Piteștenii au preluat inițiativa, însă au ajuns cu greu în apropierea careului clujean.

Mai mult, conexiunea Filip-Bălan putea aduce un nou gol, dar atacantul nu a reușit să ajungă la o minge centrată excelent (32), în timp ce Briceag a trimis peste din poziție ideală, deși avea toată poarta la dispoziție (34).

În minutul 40 a adus o lovitură pentru Universitatea Cluj. Florin Ilie a fost eliminat în urma unui fault în atac asupra lui Ișfan. Trei minute mai târziu, jucătorul gazdelor a profitat de nesincronizările din defensiva clujeană și a restabilit egalitatea (43). Astfel, în ciuda unei alte ocazii semnate de Bălan în prelungirile reprizei, scorul pauzei a fost 1-1.

Începutul actului secund a fost unul dezastruos pentru "studenți". La doar un minut de la reluare, după o serie de erori în defensiva clujeană, balonul a ajuns la Ișfan care a reușit dubla (46). Imediat, același Ișfan putea înscrie din nou, însă a trimis peste transversală din apropiere (49).

Tabela s-a modificat din nou în minutul 53, când Garita la păcălit pe Pițian, l-a driblat și pe Gorcea în afara careului și a punctat pentru FC Argeș. Echipa clujeană a întâmpinat probleme serioase la construcție și a avut dificultăți serioase în a ieși din propria jumătate.

Chiar dacă gazdele au renunțat la orice intenție ofensivă, "Șepcile roșii" nu au reușit să preia inițiativa și să pună probleme defensivei piteștene. Astfel, Universitatea Cluj a suferit primul eșec al sezonului, deși la jumătatea reprizei părea să se îndreaptă spre un succes confortabil.

Comenteaza