Primul eșec în Liga 1 pentru CFR Cluj. Campioana, îngenuncheată la Giurgiu, într-un meci cu trei eliminări

Primul eșec în Liga 1 pentru CFR Cluj. Campioana, îngenuncheată la Giurgiu, într-un meci cu trei eliminări
| Foto: facebook.com/cfr1907

Trupa din Gruia a fost învinsă de Astra, scor 3-2, într-o partidă pe care clujenii au încheiat-o cu opt jucători de câmp și fără Dan Petrescu pe bancă.

Jocul de la Giurgiu a avut un start echilibrat, fără acțiuni importante la cele doua porți. Formațiile au încercat sa treacă de barajul defensiv al adversarului, dar nu au avut succes. La jumătatea reprizei, CFR Cluj a avut doua oportunități importante, mai întâi prin Păun și apoi prin Traore, cel care a îmbrăcat din nou tricoul vișiniu.

Totuși, câteva minute mai târziu, mijlocașul campioanei a confirmat forma bună din startul sezonului și a deschis scorul, cu un șut superb, fără șanse pentru goalkeeper-ul Astrei. Avantajul clujenilor nu a durat foarte mult. Cu 10 minute înainte de pauză, Cestor a faultat în careu, iar căpitanul giurgiuvenilor, Radunovic l-a învins pe Vâtcă din penalty. Finalul reprizei a fost marcat de eliminarea lui Dan Petrescu. Antrenorul a fost trimis la vestiare, după ce a încasat un cartonaș roșu.

La revenirea de la cabine, gazdele au început mai bine și au amenințat în mai multe rânduri poarta "feroviarilor". Treptat, campionii au pus stăpânire pe joc și păreau ca s-au instalat confortabil în jumătatea adversa. Cu toate acestea, în minutul 57,Valentin Gheorghe a executat perfect o lovitură liberă și i-a adus pe giurgiuveni în avantaj. Veștile proaste au continuat pentru formația din Gruia, iar căpitanul Camora a fost eliminat imediat după gol.

Lucrurile au mers din rău în mai rău pt CFR, după ce și Vâtcă a fost eliminat. Debutantul Rus nu a putut para șutul lui Radunovic, care a reușit dubla din penalty. Cu doi oameni în minus, clujenii nu au mai contat în ofensivă, dar nici gazdele nu au mai forțat. Surpriza a venit în prelungiri, când în urma unui contraatac purtat în doi, Golofca i-a pasat lui Păun, care a înscris din nou la vinclu. 

Echipe de start:

Astra Giurgiu: Kitanov - Bruno, Graovac, Tamaș, Radunovic - Crepulja, Simion, Șerban (Begue -'16) - V. Gheorghe (Toni Silva '86) , Tounkara (Budescu '69), Răduț

CFR Cluj: Vâtcă - Peteleu, Cestor, Burcă, Camora - Itu (Djokovic' 40), Hoban, Păun - Costache, Traore (Ad. Rus '64), M. Pereira (Golofca '46)

Următorul meci al clujenilor va fi în 13 septembrie, pe propriul teren, împotriva celor de la FC Voluntari. 

Comenteaza