Primul transfer al verii la U-BT. Clujenii au achiziționat un pivot bosniac

Primul transfer al verii la U-BT. Clujenii au achiziționat un pivot bosniac

Echipa clujeană pregătește deja stagiunea viitoare și a început mutările pe piața transferurilor.

După ce mai mulți baschetbaliști au anunțat că vor reveni și în sezonul viitor, iar Dusko Vujosevic va ocupa funcția de antrenor coorndonator cel puțin încă un an, oficialii de la U-BT caută întăriri. Primul transfer confirmat pentru stagiunea viitoare este cel al pivotului Andrija Stipanovic. Jucătorul originar din Bosnia-Herzegovina sosește de la Cedevita Olimpija Ljubljana, din Slovenia.

În vârstă de 33 de ani, Stipanovic a mai evoluat de-a lungul carierei la Hermes Analitica Zagreb, KK Split, Cedevita Zagreb (toate Croația), Juvecaserta (Italia), Telenet Oostende, Liege Basket (ambele Belgia) și rabzonspor, Buyukcekmece Basketbol (Turcia).

Noul pivot al “studenților” a evoluat în Eurochallenge, Eurocup și preliminariile Euroligii și are experiență internațională alături de selecționata Bosniei. În plus, în perioada petrecută în Croația, Stipanovic a luat titlul (2018) și a câștigat alte două cupe (2018 și 2019), dar și o Supercupă a Ligii Adriatice (2017), fiind desemnat MVP-ul finalei.

Comenteaza