Probleme la "U" BT: un american nu digeră mâncarea românească

Probleme la
Un american abia sosit la Cluj nu s-a adaptat cu mâncarea din România. Şi nici cu cea din Serbia, unde echipa se află zilele acestea în cantonament.

Pivotul Michael Southall, sosit în această vară la "U" BT, are probleme cu acomodarea. Nu din punct de vedere sportiv, deoarece calităţile sale sunt apreciate de antrenorul Dorin Pintea, ci din punct de vedere culinar.

"Nu se acomodează cu mâncarea din România. Nu e vorba de un preparat anume, ci de mâncare în general", a povestit Mircea Cristescu. Aşa se face că, la masă, americanul are un meniu diferit de colegii săi. Southall nu se află la prima aventură în afara graniţelor culinare ale Statelor Unite. El a mai jucat la echipe din Qatar, Spania, Grecia, Elveţia şi Kuweit.

O noutate la echipă este prezenţa unui preparator fizic sârb: este vorba despre Filip Mihajlovic, care în trecut a fost la echipa de prima ligă din Ucraina Azovmash Mariupol. El este cel care comandă în această perioadă la "U" BT.

"Ne concentrăm în principal pe pregătirea fizică, avem dimineaţa câte un antrenament afară şi după masa ne pregătim în sală", a spus antrenorul principal Dorin Pintea, referindu-se la cantonamentul din Serbia.

Echipei i s-a alăturat şi Darius Hargrove. Acesta a întârziat deoarece avionul pentru care avea bilet nu a putut decola.

“Am avut o mică întârziere cu Hargrove şi i-a fost greu cu fusul orar. A  fost furtună pe ocean şi a trebuit să stea o zi în plus prin aeroporturi", a explicat Mircea Cristescu. 

Lotul care a făcut deplasarea în Serbia este format din Miljan Medvedj, Boris Lalovic, Zoran Cvjetkovic, Sean Barnette, Szabo Lorand, Mirel Dragoste, Mario Lazăr, Wilhelm Brosser, Andrei Şerban, Branko Cuic, Darius Hargrove si Michael Southall.


Programul de pregătire al echipei:

  • 14 august - 25 august - cantonament Serbia (pregătire fizică)
  • 25 august - 29 august - pregătire la Cluj
  • 29 august - 30 august - două meciuri în Austria

DECLARATIE

"Băieţii sunt în Serbia la pregătire fizică şi sperăm când se întorc să fie în formă. Momentan băieţii au intrat în efort fizic treptat"

Mircea Cristescu, director executiv "U" BT

Comenteaza