Procurorii DIICOT audiază „lotul transferurilor”. Cine urmează după Claudiu Niculescu

Procurorii DIICOT audiază „lotul transferurilor”. Cine urmează după Claudiu Niculescu
Fostul antrenor şi jucător al Universităţii, Claudiu Niculescu a dat explicaţii ieri, la sediul DIICOT, în dosarul transferurilor II. Azi sunt aşteptaţi Laurenţiu Marinescu şi Sebastian Cojocnean, iar audierile vor continua şi săptămâna viitoare.

Audieri-maraton la DIICOT Cluj în dosarul transferurilor II. Ieri, Claudiu Niculescu s-a aflat timp de trei ore în biroul procurorilor, fiind citat în calitate de martor, iar începând de azi urmează să fie audiaţi cei 15 jucători care fac obiectul dosarului. O parte dintre ei, cazul lui Gaston Mendy şi Tony Nwakaeme, au părăsit deja România şi vor fi chestionaţi, cel mai probabil, anul viitor. Azi ar trebui să se prezinte în faţa procurorilor Laurenţiu Marinescu şi Sebastian Cojocnean.

Deşi nu a fost printre fotbaliştii plecaţi la Petrolul, Niculescu a petrecut trei ore în birourile din cartierul Andrei Mureşanu, dar nu a dorit să comenteze în nici un fel situaţia. „Ar trebui să vă pricepeţi şi voi în ce calitate am fost chemat. Vă rog să mă înţelegeţi că nu am ce să comentez pe seama acestui dosar. Am fost citat şi m-am prezentat, în rest nu am ce să spun", a spus Niculescu. Tehnicianul a vorbit şi despre situaţia clubului la care s-a lansat în antrenorat şi de la care şi-a luat „adio" carierei de jucător, Universitatea Cluj. „E un moment dificil pentru „U", pentru fani, pentru fotbalişti. Eu ştiu foarte bine ce înseamnă să joci fără să fii plătit. Am văzut gestul fanilor de după partida cu CFR, e ceva extraordinar ce au făcut, dar e păcat că s-a ajuns aici. Sper să vină vremuri mai bune, la fel ca toată lumea. Au fost multe zvonuri în ultima perioadă legate de investitori, legate de interesul unor oameni de afaceri. Eu până nu văd totul negru pe alb nu mai cred. Cu Florian Walter n-am vorbit de mai multă vreme şi nici cu foştii mei colegi de la „U", aşa că nu vă pot spune dacă au fost citaţi ca martori", a spus Claudiu Niculescu reporterilor adunaţi în faţa sediului DIICOT Cluj.

ZIUA de CLUJ a discutat cu mai mulţi dintre jucătorii care fac obiectul transferurilor anchetate de procurori, iar o parte dintre ei urmează să vină la audieri, în calitate de martori. Primii dintre ei sunt Laurenţiu Marinescu şi Sebastian Cojocnean, în timp ce săptămâna viitoare va veni o nouă „tranşă".

Reamintim că audierile în dosarul transferurilor II au început în urmă cu două săptămâni, atunci când Florian Walter a fost adus la sediul DIICOT pentru a i se prezenta învinuirile. Fostul finanţator al Universităţii a fost auditat din nou, săptămâna trecută, când a venit la Cluj însoţit de cunoscutul avocat Gheorghiţă Mateuţ. Acesta din urmă a declarat la acea vreme reporterilor Realitatea TV Cluj că „sunt încadrări juridice fără fapte materiale", referindu-se la acuzaţiile de delapidare care i-au fost aduse atât lui Florian Walter, cât şi lui Ioan Mărginean şi Dan Capră în acest dosar.

Investigaţiile în dosarul transferurilor II au început în urmă cu trei săptămâni, cu câteva zile înainte de meciul dintre Petrolul şi „U" Cluj, atunci când procurorii DIICOT, însoţiţi de comisari ai Gărzii Financiare au controlat sediile celor două cluburi şi au cerut contractele de transfer aferente celor 15 jucători care au părăsit echipa „studenţilor" cu direcţia Prahova. Procurorii DIICOT susţin că Florian Walter, Ioan Mărginean şi Dan Capră au prejudiciat clubul „Şepcilor roşii" cu suma de 11 milioane de euro, atât cât ar valora cei 15 fotbalişti. Între-timp, trei dintre jucătorii în cauză, Sebastian Cojocnean, Gaston Mendy şi Tony Nwakaeme, au plecat gratis şi de la Petrolul, după ce Cosmin Contra, antrenorul „lupilor galbeni", i-a anunţat că nu intră în planurile sale.

Gicu Grozav vine săptămâna viitoare la audieri

Cel mai important dintre jucătorii care au părăsit Universitatea în această vară, „internaţionalul" român Gheorghe Grozav, va fi audiat de către procurorii DIICOT la începutul săptămânii viitoare. „Am primit o citaţie, la fel ca şi restul colegilor, aşa că o să mă prezint. Nu-mi dau cu părerea despre dosar pentru că nu e de competenţa mea", s-a rezumat să spună marcatorul de la Istanbul, pentru ZIUA de CLUJ. 7

„Clau-coach" s-a despărţit de FC Bihor

Claudiu Niculescu şi-a încheiat aventura de antrenor la gruparea din Liga a II-a, FC Bihor. Miercuri, tehnicianul şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul cu clubul patronat de Marius Vizer, iar acum aşteaptă oferte. „Am o variantă, dar nu mă grăbesc. Nu au fost probleme la Oradea, chiar aveam salariile la zi şi condiţii foarte bune, dar am decis de comun acord să ne despărţim", a spus Niculescu. Fostul atacant şi-a început aventura la Oradea în urmă cu două luni şi jumătate.

 

Etichete
Comenteaza