Programul de pregătire al lui Ciprian Deac. Mijlocașul își dorește să devină cel mai longeviv fotbalist din istoria Ligii 1

Programul de pregătire al lui Ciprian Deac. Mijlocașul își dorește să devină cel mai longeviv fotbalist din istoria Ligii 1
| Foto: facebook.com/cfr1907

Jucătorul campioanei CFR Cluj se menține într-o formă sportivă excelentă chiar și la 34 de ani și a dezvăluit că vrea să fie cel mai longeviv jucător din istoria campionatului din România.

Recunoscut pentru faptul că are un program de antrenament special și își menține forma sportivă chiar și în perioadele de pauza competițională, Ciprian Deac a dezvăluit una dintre dorințele sale. Internaționalul român își dorește să devină cel mai longeviv jucător din istoria Ligii 1, însă recordul pe care trebuie să îl depășească este unul greu de atins. Mircea Lucescu a evoluat în 1990, într-o partidă dintre Sportul Studențesc și Dinamo, la 44 de ani, 9 luni și 17 zile. Pentru a prelua prima poziție, Deac ar mai trebuie să evolueze cel puțin 10 ani.

”Dacă puteți să-mi spuneți ce jucător a bătut recordul în România, să joace până la 39-40 de ani. Știu că Daniel Pancu a jucat până la 39, Bogdan Stelea până la 40. Sincer, ăsta este obiectivul meu. Fac eforturi foarte mari pentru a avea o viață de sportiv cât mai ordonată, încerc să-mi respect programul de somn, sunt foarte atent la alimentație”, a declarat mijlocașul pentru GSP.

Fotbalistul campioanei a dezvăluit și care este programul său de pregătire. ”Dimineața alerg aproximativ o oră, într-un ritm constant, după care vin acasă și am un program cam de o oră, o oră și un sfert de abdomene, apoi exerciții la TRX undeva la 45 de minute. Sincer nu le număr, dar în orice caz sunt peste 3000, mai fac și cu diverse greutăți.

Programul ăsta îl fac cam din 2012, aproape zi de zi. Când am început să fac aceste exerciții am pierdut foarte mult din kilograme și m-am simțit mult mai ușor pe teren. Eu cred că abdomenele sunt foarte importante pentru un sportiv, și mai ales pentru un fotbalist, acolo e baza, în mijloc. De acolo vin toate mișcările. Acest program l-am făcut din perioada petrecută în Germania, acolo am învățat ce important e să faci abdomene”, povestește Deac.

Internațional român a vorbit și despre alimentație. “Dimineața mănânc cereale, fructe. La amiază și seara mănânc salată cu carne. Mai sunt momente când mănânc și paste. Sunt foarte atent și cu cantitatea, încerc să mă mențin la această greutate de 5 ani de zile. Undeva între 71 și 72 de kg, acolo mă simt cel mai bine și încerc să mă mențin acolo. Mă cântăresc în fiecare dimineață, încerc să mă controlez foarte mult.

Dacă mă trezesc într-o zi cu 72 de kg reduc foarte mult din mâncare. Sunt foarte atent. Iubesc să mănânc dulce, dar mă abțin foarte mult. Înainte eram un tip pufos, tot timpul a fost o luptă foarte grea cu aceste kilograme. Îmi plăcea foarte mult să mănânc dulce, cartofi prăjiți, tot ce nu era bun pentru un sportiv”, a dezvăluit fotbalistul CFR-ului.

Comenteaza