Proiect unic la un club din România. Fanii vor alege conducerea: ”Doar așa se poate dezvolta ”U” Cluj”

Proiect unic la un club din România. Fanii vor alege conducerea: ”Doar așa se poate dezvolta ”U” Cluj”
Conducerea Universității Cluj propune un proiect unic în fotbalul românesc. Fanii vor avea un reprezentant în Adunarea Generală, iar ulterior vor putea participa la alegerile pentru președintele clubului.

"Șepcile roșii" au deja peste 1.000 de membri cotizanți, dar șefii echipei clujene vor să le dea fanilor posibilitatea de a se implica și mai mult la club.

"În perioada următoare vom organiza alegeri, în care fanii își vor desemna un reprezentant în Adunarea Generală. Visul meu e să ajungem la un moment dat la nivelul cluburilor de afară, în care toți membrii (cotizanți - n. red.) ai clubului își vor alege conducerea, își vor alege președintele, poate chiar în Sala Polivalentă, cu mii de membri.

Mai trebuie să facem niște pași, dar acesta e visul meu. E un proiect de comunitate până la urmă și cred că așa se poate dezvolta Universitatea Cluj. Să împărțim și responsabilitatea financiară pe mai mulți umeri. Să atragem cât mai mulți sponsori, să convingem mai mulți suporteri să vină la meci, să cumpere bilete, pentru că astea sunt argumente în plus pentru noi în fața partenerilor. Având audiență, arătând că suntem iubiți.

Din punct de vedere al bugetului, sunt venituri pe care le putem reinvesti în echipă și în proiectele pe care vrem să le implementăm în interiorul comunității, al centrului de copii și juniori. Vrem să începem să investim și pe partea administrativă, pentru că atât sponsorii, cât și suporterii, au un rol foarte important. Unul fără altul nu se poate", a declarat președintele FC Universitatea Cluj, Radu Constantea, la Realitatea FM Cluj.

Vicepreședintele "Șepcilor roșii", Cosmin Irimieș, crede că implicarea mai multor oameni la club are un rol important și în fața sponsorilor.

"Înainte era discuția «De ce să dăm banii unui om?», acum e «"De ce să dăm banii unei echipe care joacă și arată un proiect sănătos?». Pentru că am schimbat paradigma. E altceva, un proiect de comunitate, în care nu decide un singur om în cadrul clubului, ci mai mulți oameni. Asta e schimbarea", a spus Irimieș.

Comenteaza