Prometey – U-BT, un joc disputat în condiții speciale: “E greu de vorbit despre baschet, când ne gândim la ce se întâmplă în Ucraina”

Prometey – U-BT, un joc disputat în condiții speciale: “E greu de vorbit despre baschet, când ne gândim la ce se întâmplă în Ucraina”
| Foto: championsleague.basketball

Campioana României va întâlni campioana Ucrainei într-un meci care se dispută în Cehia din cauza conflictului militar din țara vecină.

U-BT se pregătește de cel de-al treilea meci din Top 16 Basketball Champions League, însă partida este una jucată în condiții speciale. “Studenții” întâlnesc BC Prometey, echipă ce a fost nevoită să își mute activitatea în Cehia din cauza problemelor din Ucraina.

Astfel, jocul dintre cele două formații, în care echipa din țara vecină are rolul de gazdă de va disputa la Nymburk. Înaintea partidei, antrenorul campioanei României și-a arătat solidaritatea față de ceea ce se întâmplă în Ucraina.

“E greu de vorbit despre un meci de baschet, când ne gândim la ce se întâmplă în Ucraina. Nu am cuvinte. Noi trebuie să jucăm acest meci. Nu știu în ce stare mentală sunt jucătorii ucraineni, îmi închipui că nu sunt foarte bine.

Avem toată compasiunea pentru ce se întâmplă acolo. Sperăm ca situația să se încheie cât mai repede, pentru că este extrem de grav”, a declarat Mihai Silvășan.

Partida dintre BC Prometey și U-BT Cluj-Napcoa se va disputa joi, 3 martie, de la 19:00.

Comenteaza